Åsikt & Människosyn

Att ha en åsikt betyder inte att man är ilsken. Om man brinner för mänskliga rättigheter och sunt förnuft är man inte blåögd. Om man inte tar skit från någon då är man inte uptight. Eller de som ska tala om för mig på ett "lilla gumman" sätt. Nej man har en åsikt! Och är man tjej uppe på detta så behöver man inte tas på allvar. Men välkommen till verkligheten. Det blir jag visst. Jag har argument så det räcker och blir över. Kan bli så otroligt provocerad av människor som generaliserar, drar fram alla klassiska fördomar och argument. Allt det som vi har matats med dagligen i media. Utan att ens blinka eller tänka efter.
 
Att blanda in saker i diskussionen som inte har med varandra att göra. Allmänna kommentarer som "Det är flyktingarnas fel", "Varför kommer de hit? Det finns inga bostäder", "Invandringen förstör vårt härliga land". DE FLYR! Och om de protesterar så är det för de blir felbehandlade och felinformerade. Hade du varit flykting hade du reagerat likadant. Att hjälpa dem i deras hemländer som enda argument är skrattretande. Försök och hjälpa dem att få ett bra liv mellan bombningar, dödande och kidnappningarna. De kanske kan få ett schema när det är dags för vad...?
 
Det förstår väl vem som helst att denna krisen är enorm. Att det för med sig konsekvenser som inte alltid är positiva. Sverige har inte satsat på investering och planerande av bostäder, där är en del av problemet. Sen att integrationen kommer bli ett enormt projekt. Men att sätta sig på rumpan och sura och bygga upp ett hat som medborgare hjälper inte heller.
 
Förstår inte hur man kan ha så hemsk människosyn som vissa människor i Sverige har idag. Man blir mörkrädd rent ut sagt. Hade flyktingskrisen varit enkel att lösa så hade det inte varit något kris från första början. Man kan inte stänga dörren och blunda för omvärlden som vissa får för sig. Det är bara att titta bort så löser det sig. Nej världen funkar inte så. Dags att vakna.
 
Suck. Ska det krävas att Sverige själv hamnar i krig för att folk ska förstå? Då hade vi inte klagat på hur bra vi har det i Sverige. Vi hade inte gnällt. Vi hade förstått vad dessa stackars människor gått igenom. Vi hade hjälpt dem. Rötägg och idioter kommer alltid att finnas oavsett var du kommer ifrån. Men att se varje individ som en potensiell brottsling är tragiskt. Hade det inte funnits frivilliga organisationer som mött och hjälpt dessa människor så hade det blivit ännu dyrare för Sverige. Dessa underbara människor som brinner för detta och med empati för dessa flyktingar och utsatta. Vad säger det om dig som sitter där hemma och bara tycker att allt är elände? En hel del.
 
Verkligheten är som den är idag. EU trycker på att alla länder har skyldigheter att hjälpa. Flyktingarna kan inte hjälpa att Sverige försummat tiden de skulle lagt på att bygga bostäder och investera. Säger inte att det är rätt att trycka in nya människor i Sverige utan en plan men man kan aldrig förutse en flyktingkris av denna storleken. Men det vore otroligt omänskligt av Sverige att låta bli. Låt oss göra det bästa av det. Se människorna som en tillgång. Många har redan en utbildning. Kan du själv göra skillnad så gör det. All hjälp behövs.