BMI:s Baksida

Många nyheter skyltar med orättvisor gällande ersättning, försäkringar, patientsäkerhet, arbetsskador osv. Vare sig det är en skada som uppstått i samband med operation eller om man har sådana smärtor pga att man blirvit påkörd så verkar inte myndigheter ha samma syn på självklara fall som oss. Till den påkörde mannen tyckte försäkringsbolaget att han skulle fått dessa skador oavsett. Vad är det logiska i det? Man har ju alltid hört då och då det där undermedvetna att mycket folk råkar illa ut och får kämpa livet ur sig för att få rätt. Min gräns gick när jag såg nyheten om en sjuårig pojke blev nekad ersättning pga att han hade högt BMI. Trots att han idrottade väldigt mycket så tyckte inte försäkringsbolaget att de hade fel i saken. BMI är inget bestående som man kan gå efter utan mer en riktlinje och den varken stämmer för alla eller är en säker källa till att neka någon en försäkring med. Både läkare och andra försäkringsbolag än denna är kritiska och använder inte själv BMI för att fastställa någons hälsa. I artikeln så listar de även andras försäkringsbolags kommentarer och ingen av dem använder eller nekar barn på detta sättet som just "Dina Försäkringar" gjorde. Hur påläst är du när det gäller din försäkring?
 
 
 
Barn - För och nackdelar - Hem - Känslor - Nyhetsreflektering - oförstående

Ideell Organisation 5

BRIS. Barnens rätt i samhället. Mycket fokus ligger just nu på utländska länder där folk och barn far illa både genom naturkatastrofer, krig och svält. Och det går fram väldigt tydligt att mycket bidrag går just dit. Men vi ska verkligen inte glömma bort vårt egna landsproblem. Därav just barn i vårt samhälle. Att många familjer lever på existensminimum och till och med ännu lägre. Att för många barn så existerar inte julen. Inga julklappar, julgröt eller lussebullar. Att kompisarna får dyra ipads och telefoner som de stolt visar upp när de umgås eller till och med i skolan. Känslan av att vara utanför och känna sig fattig är det inte svårt att sätta sig in i. Och lösningen är ju såklart inte att dessa fattiga barn ska få detsamma. Utan att kunna få en förbättrad situation med små medel. Att kunna få känna julkänsla och ha en bra relation till sin familj. Att barn skyddas från misshandlande föräldrar, alkolism och att bli sedd eller får sina behov prioriterade. Att arbeta aktivt med föräldrar som har en chans att förbättra situationen och inte bli med en gång fråntagna sina barn. Många myndigheter och organisationer behöver ha samma mål och samarbeta mellan varandra. Att lagar inte ska se olika ut eller behandlas olika beroende på var man bor och utifrån ekonomi.
 
Fakta om BRIS:
Ideell organisation för Barnens Rätt i Samhället.
Helt beroende av gåvor från privata och företags välvilja.
Man kan göra skillnad genom deras medlemsorganisation.
För 360 kr/år får du fjolårsrapport och tre övriga tidningar.
Man kan bidra på många olika sätt:Idéella fonder, testamente,
aktiegåva, nallegåva, högtidsgåva, minnesgåva,
skänka en julgåva eller ge bort ett medlemskap.
Även genom autogiro och 90-konto.
Hemsida: http://www.bris.se
Facebook: https://www.facebook.com/BRIS?fref=ts 
 
Det aktuella är just nu i jultider jag kom att tänka på alla dessa barn då just julen är en årstid där barnen står i fokus. De behöver inte vara mycket man kan bidra med för att göra ett barn glad på julafton. Ge ett bidrag idag minsta belopp kan vara ynka 50 kr och upp till högre summor. Tycker du att sveriges barns framtid är viktig, bidra med gott samvete idag!
 
 
Barn - Frivillig organisation - Glädje - Hem - Hjärta - Känslor - Makt - Omgivning - Vänlighet - ideell verksamhet - stressfaktorer

Lev som du lär

Leva som man lär. Vet inte hur länge det uttrycket har funnits men har ändå en rotad betydelse i samhället. Att man ska vara sann mot sig själv lika mycket som man trycker på andra vad som är rätt och fel. Håller med mig själv så långt. Men man förväntar sig omedvetet också att denne person gör det samma i sin egen vardag. Kan vara alltifrån att äta ekologiskt, vara vegetarian, rösta på just det partiet, hålla sitt ord osv. Vaarför blir vi så chockade när den cirkeln bryts? Jo för våra förväntningar.
 
Visst att man försöker att leva som man lär. Ta tex mat, man vill inte äta skräpmat och därför med en gång nästan man förbjuder sig själv "Jag ska minsann aldrig..". Visst vissa är väldigt diciplinerade att hålla sig till det man bestämt sig för men de flesta faller någongång tillbaka eller låter sig äta i just den där stressande stunden. Men varför ska man då se det som ett misslyckande? Istället för att tänka jag håller mig till att undvika det så ofta det går och om man någon gång viker mig så klanka inte ner på dig själv för det. Det finns nog med negativa tankar i ditt huvud som ligger där per automatik. Sen finns det också en gräns i situationer med andra saker där jag faktiskt tycker att man inte kommer undan med att göra tvärtemot.
 
Politik är en sådan sak. Ämnen som att en politiker förljer lagen, inte uttnyttjar sin position, undivka mutor eller ingår i pakter som inte är positiva. Där går min gräns över vad som är acceptabelt. Den oskrivna lagen att man ska leva som man lär. Politiska skandaler går om vartannat. Att man styrs av pengar. Visst pengar underlättar helt klart ditt liv men det är otroligt svagt av människan att bli girig och vika för detta. Att gå emot dina principer bara för du har något att vinna på det. Då har du förlorat mot samhällets system. Politiker är valda av folket att vara en förebild och gå i den riktning och utveckling som vi vill ha.Inte uttnyttja allt det trevliga. Visst jag vet mycket väl att yrkesvalet som politiker inte alls är lätt, riskfritt och man är väldigt utsatt både för hot och att vara en offentlig person.
 
Men vill du se tillbaka på din politik-karriär med positivitet och att du har gott samvete över ditt arbete eller förvandlades du till en dålig person? Var sann mot dig själv oavsett om du är en offentlig person eller som medmänniska. Gör så gott du kan och erkänn när du gör fel, ljug inte till vilket pris som helst.Var ärlig och öppen så minskar det att folk börja spekulera om dig. Lever du som du lär det mesta av din vakna tid?
 
 
 
För och nackdelar - Makt - Nyhetsreflektering - Omgivning - Sunt Förnuft - Vardagsbetraktelser - falska fasader - människor - öppet sinne