Grym Värld

Minst  ett par gånger i veckan så ser man någon typ av nyhet som innefattar våldäkt.Vare sig det gäller en äldre kvinna/man, en ung tonårstjej eller till och med barn inblande.Ibland i grupp eller bestående av en förövare.Att ens kunna sätta sig in i den situationen för offret går inte.Att själv tänka sig bli utsatt för detta förnedrande brott.Brottet att ge sig på en annan människa och sexuttnyttja den förstå jag mig inte på.Även i visas fall verkligen skada dem.Det är verkligen sjukt.
 
Livet blir ju aldrig det samma.Vissa kanske aldrig kan ha ett förhållande igen som innefattar intimitet.Förekomer i alla kulturer och världsdelar så det är inget unikt elelr nytt problem.Klart att som utomstående är det lätt att se lösningen att denne måste anmäla.Men om det hade hänt dig?Hade du gjort det samma? Det kan man aldrig veta förrän det hänt.Något jag inte heller förstår är alla dessa domar som oftast dömer till förövarens fördel.Har inte sett många nyheter där offret fått rätt i domstol.Sen undrar Sverige varför anmälningsnivån är så låg.Det är ganska lätt att föstå.Du blir våldtagen,sen ska du utsätta dig för att möta dem igen i rättsalen? Att bli utsatt för hot om du går vidare med det.Och blir de friade så kommer de efter dig.Jag beundrar ändå dem som står emot och faktiskt gör en amälan.Det är starkt.
 
Det jag även tänker på som kan vara en nackdel i att få vinna i rätten är om det är flera förövare.Klart de håller varandra om ryggen och får tjejen att låta som att hon var med på det eller hade utmanande kläder.Vadå utmanande kläder? Är det en ursäkt? Folk kan bli våldtagna om dem så har en vinteroverall på sig.Det hör inte alls till saken.En film som inte lindar in problemet som jag sett är "Säg att du älskar mig".Den filmen tar upp allt som har med detta grymma brott att göra.Hemsk men ärlig film.Brottet har med förövarens skeva verklighetsbild att göra.Att tillåta sig att sätta sig över en annan människa.Trots all det goda i livet så lever vi ändå i en grymt sjuk värld.
 
 
Barn - Nyhetsreflektering - Sunt Förnuft - Vardagsbetraktelser - Våldtäkt - människor - öppet sinne

Nya vägar

Då var julen förbi. Lika fort som den kom. Vad lämnade den efter sig? En god välmående känsla i magen, glädje, skratt och tacksamhet att man faktiskt har en härlig familj kring sig. Någon mer förändring? Jo jag har köpt mig ett gymkort. Hör och häpna. Har aldrig tidigare gått seriöst på något gym i mitt liv. Anledningen till det har väl mest varit att jag nöjt mig med judon jag haft större delen 2 gånger i veckan. Även att jag har inte den blekaste aning vad jag ska göra på gymmet, vad hur och hur mycket repetitioner, vad ska jag köra på samma pass och inte.
 
Men nu känner jag att det kunde vara bra och bygga upp lite då min rygg och axlar främst börjar säga sitt efter mina år i restaurangbranschen. Även humör och energi. Ja jag vet jag har bara genomfört två pass sedan jag köpte det men jag hoppas på en kontinuerlig träning även framöver. Klart jag inte ska lägga judon åt sidan absolut inte men vill minska risken att skada mig som man lätt kan göra i randori. Man blir även lite pepp när man ser andra också vara uppe tidigt och träna på samma ställe med. Men jag har med mig söta, snälla Oscar som är en bra mentor och är tålmodig med en nybörjare som mig. Han tränar ju var dag och nyss tävlat med bra resultat i Men's Fysique så kan inte ha bättre förutsättningar egentligen.
 
Att prova något nytt, något som jag inte är van vid är lite omtumlande men hoppas på att komma in i det. Framförallt inte gå in i mitt rörelsemönster från judon är också en utmaning, exemplevis outchi-komis där man drar tillbaka till max med arm och skuldra. Utan kontrollera rörelser osv. Men jag är positiv och jag vill lära mig så mycket som möjligt så jag sedan kan klara av det på egen hand. För er kanske gym varken är något att ha eller kanske ni har gått på gym sedan tidigt men för alla är det inte lätt eller en vana. När provade du något nytt senast utanför din comfortzone?
 
 
 
 
 
 
Beröm - För och nackdelar - Glädje - Känslor - Omgivning - kreativitet - tålamod - öppet sinne

Den Goda Julen

Julafton.Så många härliga minnen. Inte för jag fått varken stora högar med presenter eller dyra prylar i mina dagar. Utan att få vakna av doften av nygrillad skinka, och en framdukad frukost med familjen. Varm julskinka, rödbetsallad, smörgåsar, hushållsost, Oboy samt tända ljus. Morgonrockfamiljen kring det runda bordet. Sådana ögonblick etsar sig fast och även om jag vaknar hemma i min egen lya så har jag ändå känslan med mig i minnet. Kommer ihåg pirret i magen, doften av granen och pyntandet dagen innan.
 
Längtan till Farmor och Farfar, Mormor och Morfar, övriga släkten kom och Kalle Anka. Nuförtiden är skaran glesare, hade gärna haft mina mor o farföräldrar runt mig kring denna högtid. Tryggheten bara att ha dem där, krama dem, samtala och skratta tillsammans. Berätta om vad som händer i mitt liv. Ett behov av deras kärlek har alltid funnits sedan barnsben. Julafton ska som givet firas med min familj men normen att det måste vara så för alla tycker jag inte. Vem vet du kanske inte alls har kontakt med din familj av olika anledningar åt båda hållen, barnen är inte alltid rebellerna. Det finns många föräldrar som inte varken förtjänar sina barn eller är ett bra föredöme. Så istället för att pina sig igenom julen så kan man hellre fira den med sina vänner man tycker om.
 
Något jag även tänker på är den dåliga julstressen den kan föra med sig hos andra. Att i panik inte vet vad man ska köpa i julklapp till sina barn eller till sin familj och vänner. Att alltid komma på den bästa julklappen eller kanske till och med den dyraste. Kanske ju dyrare present du köper så känner du att du kompenserar för att du jobbar mycket. Man måste ändå uppskatta att umgås med sin familj och kanske med sitt barn. Både gratis och nyttigt för båda parter. Något annat jag har svårt för är barn som får dyra presenter som tex en dyr dator, telefon eller andra liknande statusprylar. Visst barnen blir överlyckliga men vad lär det våra barn i slutändan? Att kanske inte se värdet i pengar eller arbetet du behöver göra för att få ihop kanske 5000 kr till en Iphone 5. Visst om man arbetar för det eller till och med sparar ihop en del egna pengar och man kanske hjälper dem på vägen dit. Men man ska vara försiktig med sådant tycker jag. Har haft många runt mig både på arbetsplats och i gymnasiet som fått allt de pekat på sedan barnsben och de är rätt lata och gör bara saker de måste göra för att föräldrarna tjatar på dem och kanske till och med måste muta dem.
 
Visst inte alla det stämmer på men det finns exempel. Men alla är olika och det vet jag mycket väl. Jag ser det fina i enkelheten och uppskattar min familj oavsett om jag så inte skulle få några julklappar alls. Hellre en familj bakom som älskar mig än en ytlig familjekontakt med dyra presenter som kompensation. Tillbaka till Julafton. Lugnet och familjetidens högtid. Att få slappna av, äta god mat (även om jag är extremt trött på julmat sedan år tillbaka pga julservering), koppla bort vardagen för en stund och bara njuta av och få skratta tillsammans. För trots allt är jag lyckligt lottad. Min familj är ovärderlig på så många vis och hoppas på så många jular till med dessa.God Jul och Gott Nytt År! Hur firar du din Jul?
 
 
Barn - För och nackdelar - Glädje - Hem - Himmel - Hjärta - Känslor - Omgivning - minnen - stressfaktorer - Älskar VS Saknar