Stormen Urd i Bilder

Dagen till ära tog vi oss en promenad under måndag eftermiddag innan stormen skulle slå till med full kraft. Redan då var det både översvämning, hård vind och märkbart på omgivningen i Uddevalla. Mest ute på Strandpromenaden var det mer intensivt. Bara en promenad på ett par minuter höll man på att både blåsa bort och frysa något otroligt trots mycket kläder. Att komma in i värmen igen var att föredra. Översvämningen blev såklart värre inpå kvällen och drog sig uppåt kampenhof, willysrondellen, bastionsgatan och nybygget Eol. Här kommer lite av våra måndagsbilder:
 
Badplats eller Lekplats?
 
Översvämning i hamnen
 

 
"Gångbanan underhålls ej under vintern"
 
Kommunen passar på att bjuda på parkering med en lite komisk timing runt om i Centrum
 
Som allt drar översvämningarna nyfikna besökare
 
Inte vidare kul för närliggande hus som drabbas varje år
 
Återvändsgränd av vatten
 
Strandpromenaden får ta mycket denna måndageftermiddag
 


Blev nästa av med min sambo i stormen! *ler*
 
Piskande vågor
 
Mörkret börjar lägga sig över oss
 
Blåsigt! Trots detta mötte vi flera joggare
 
Men vinterbad var ingen sugen på i alla fall
 
 
 
Uddevallabrons stängs i förebyggande syfte 
 
Blåsten fick nästan tag i honom ännu en gång. Tur det finns stabila stolpar!
 

 
Strandpromenaden mindre inbjudande
 
Endast ett par bryggor håller sig kvar under vintern
 
Dags att dra sig hem till värmen
 
Här kan ni även se bilder från förra årets Storm Helga i Bilder 

Julfirande För Oss 2016

Hej och Hå! Här ligger man mätt och belåten på juldagen efter en god middag. Marinerade revbensspjäll med ris, grönsaker och ett glas vitt. Ebba är nöjd över att vara hemma igen och ligger och sover så gott under min filt. Nyligen hemkomna från Dalsland där vi varit under julhelgen. En del packning tog vi med oss för att åka då vi även lilla Ebba skulle med. Första gången vi tagit med henne någonstans. Klart hos ska fira jul med oss hon också. Skötte sig så himla bra! Bilfärden upp var inga problem.
 
Fredagens traditionsenliga uppesittarkväll med familjen. Gröt och julskinkesmörgås. Umgås och ha det gött med mor, far, sambo, bror och Ebbakatten. Stormen Barbara drog fram och gjorde massa oväsen i huset under kvällen och natten. Medan på Julaftonsmorgonen var det dags för en ny tradition, nämligen juljoggen. Dock bara 1 km men bra med tanke på att man nyss vaknat. Följt sedan av frukost samt en lång fika innan dusch och annat fix tog vid.
 
Spontanbesök och fika med Alens pappas familj dessutom, innan julen tog vid på riktigt. Morbror med familj sedan på ingång. Julbordet uppdukat och bara att hugga in. Större delen av dagen var mobilfritt för min del då jag ville passa på att njuta så mycket som möjligt. Efter all god mat gjorde jag för första gången egen ris a la malta. Så gott! Kan äta ihjäl mig på det där! Mycket skratt och gemenskap rullade på under kvällen följt av klappöppning. Fick jättefina julklappar både jag och sambo. Efter en lång dag stupade vi med lätthet i säng för natten. Himla mysig julafton! Får 5 av 5 Jultomtar!
 
Dagen därpå väcks vi av både Ebba och mor som pockar på vår uppmärksamhet. Efter frukosten ger vi oss ut på en solig promenad genom "bygden". Ungefär efter 2.5 km var vi åter hemma. Lite lunch och lugna puckar för att sedan dra oss hemåt runt 14 tiden. Underbart att få komma hem igen och bara mysa ikapp!
 
Julhelgen i i bilder kantat av mycket kärlek!
 
Ebba poserar stolt på sitt julkort
 
Första lång bilturen med Ebba upp i de mörka skogarna!
 
Trivs bäst i Mors Trappa så hon har koll på Alla
 
Bästa Mor på denna Jord! Tack för en underbar helg!
 
Undertecknad och min galna sambo börjar bli övertrötta på julaftonskvällen
 
Juldagspromenad genom Ödeborg
 
 Bruket och Forsen i solskenet
 
Efter Storm kommer Solsken
 
Strax tillbaka
 
Trött Ebba på vägen hem
 

Inte bara Ebba som är trött inte 

DecemberKyla & Judo Update

Kvällens utetemperatur dyker duktigt under nollan. I kontrasten till värmen i lägenheten doftar det just nu av banankaka som gräddas i ugnen. Bilen fick sig i tisdags tre stycken nya bromskivor med kloss samt en tvätt. Bettan blev väldigt tjusig när hon fick av sig allt vintersmuts. Lite ärenden på dagen plus att hämta ut två paket. En julklapp till Alen och en till mig. Alens klapp i form av en fin klassisk japansk tavla med en svart ram pryder nu väggen ovanför hans skrivbord. Medan min blev en internetradio med träskal utanpå. Fungerar kanon i köket. De senaste dagarna har jag haft MusikHjälpen på P3 på ständigt hela dagarna.
 
 
Förutom lyssnandet kunde jag inte låta bli att öppna en egen digital bössa som jag döpte till JudoHjärta och lade ut i min judogrupp på facebook. Än sålänge ligger det 875 kr i den, härligt! Förutom diskande, slängt skräp och lite bakande har jag inte överdrivet mycket energi till övers idag. Alen jobbar dygn så det blir egentid med Ebba. Som för tillfället tycker att garderoben är mycket trevligare än mitt sällskap. Den katten har verkligen blivit en donna sedan vi tog an henne. Verkligen allt är på hennes villkor. Men det är såklart så en katt ska vara. Ebba gillar att följa med på toaletten, komma och hälsa när man kommer hem och sprätta runt och leka. Fönstertitta och mysa. Får se hur hon beter sig nästa helg. Då blir det en tur upp till mor och far under jul. Då är hon nog inte lika tuff.
 
 
Judouppdaterande även inför denna kommande decemberhelg har det blivit
 

Sverige
Tors: Terminsavslutning, Frövi Jk
Fre-Lör: Julläger Barn/Ungdom + gradering, JC Sundsvall
Fre-Lör: Julläger små Kidz, IK Södra Sthlm
Lör: Miniläger 5-8 år, JC Sundsvall
Lör: Avslutning Julfest Gradering, Södertälje Jk
Lör-Sön: Julläger stora Kidz, IK Södra Sthlm 
Måndag: Julavslutning, Kallinge JC
Sön: Avslutning Jk Aktiv U15, Ninja Center GBG
Sön: Prova På för synskadade m Nicolina, Frölunda Jk

Utomlands
Fre-Mån: C2 International Judo Camp, England
Lör: Top Judo Tournament Haarlemmermeer, Holland (6 sv.tävl Åkerberga Jk)
Lör: European Club Championships-GoldenLeague, Ryssland
Lör: European Club Championships, Serbien
Lör: Alūksne internationella jul turnering U8-U18, Lettland
Lör: Fyns Nisse Cup, Danmark

 
Mycket julavslutning, klubbmästerskap, gradering och julfester i fokus. Landslaget gör sina sista krafttag innan lite välförtjänt julvila. Tyvärr ingen tävling man kan följa live via datorn denna helg. Men vi ska ändå dra iväg till Jul på Liseberg under lördagen. Spännande! Undra om det är mycket folk sista helgen före jul..*höhö* Nåväl. Man kanske skulle bädda ner sig i soffan och titta några avsnitt på Ally McBeal. Ja jag gillar 90 talet. God Kväll!