Talang

 
 
Känslor - idol - musik - sång - talang

American Law

Ger er nu något att tänka på.Skulle ni vilja se en blind människa ha rätt att bära vapen? Att dessa har lika full rätt att bära det som alla andra? Diskrimenerande vore det ju annars? Kommer det någon så måste dem ju ha rätt att försvara sig själv och andra. Håller du inte? Inte? Det kan jag förstå att ni inte gör, inte jag heller med dessa påståenden. Trots denna självklara fråga om sunt förnuft och jag tror faktiskt att blinda inte är direkt upprörda över att de inte är kapabla till att hantera ett vapen utan syn. Men i USA ser man inte saker på samma sätt som andra länder.
 
Delstaten Iowa ser inga risker med detta när denna lag nyligen röstades igenom."När du skjuter med en pistol tar du fram den, siktar och skjuter, och jag tycker inte nödvändigtvis att det krävs syn för det" säger en just blind man som svarar på frågan i en vapenaffär. "Om det skulle förbjuda detta för personens fysiska förmåga skulle det vara ett lagbrott", skriver amerikanska medier. Både polis, synskadade och intresseorganisationer är för lagen. Men alla är inte lika övertygade om att du ska använda vapen om man ser något suddigt eller inget alls. Saker fortsätter att förvåna mig och mer kommer att komma framöver. Vad anser du är rätt?
 
 
Makt - Sunt Förnuft - Usa - blind man with gun - law - människor - oförstående

Vädertokig

Alla har väl någon gång hört uttrycket "ut i det fina vädret" "va varför då det är ju fint ute varför sitter du inne?" Solen skiner. Passa på innan vintern kommer då önskar du att du var ute när solen var där. Rätt komiskt egentligen när man tänker på det. Bara för det är fint väder ute då ska man bara vara där. Spelar ingen roll vad du gör där utan bara att du stationerat dig där. För mig spelar det ingen roll vare det sig är fredag eller måndag soligt eller skyfall. Jag gör det jag känner för, bara för att jag kan. Har jag jobbat och är trött så kanske jag känner för att sova halva dan eller så är jag på piggt humör och har planer som tar upp hela min dag.
 
Detta måste att man måste vara ute för vädret tillåter är löjligt. Klart att man inte alltid känner för att sitta i solen eller gå ut. Finns mycket man kan göra inne också som är precis lika viktigt för ditt välmående. Har man panik över att solen e framme o måste ut bara för företeelsen så borde man ju fundera över vad gör en lycklig på riktigt. För många är det att sitta i solen javisst men att det blir ett talesätt och något man borde göra har ju hela grejen ändrats från något trevligt till ett måste. Samma när andra kanske är på jobbet en solig dag och ojar sig för att det är fint ute och man ska jobba kväll. Hade man varit ledig hade man säkert gjort något annat vem vet. Man behöver inte skapa ångest i onödan. Så strunta i vädermanin och sitt faktiskt i solen när du faktiskt känner för det och inte för att normen säger det. Och saknar man solen på vintern är det bara att hoppa på ett plan en weekend.
 
För och nackdelar - Glädje - Hem - Omgivning - Vardagsbetraktelser - oskrivna regler