Lyckorus i Regnet

Idag har varit en bättre dag. Mycket har fallit på plats efter gårdagen. Goda besked och framtidstro. Är skönt när mycket har varit mörkt för länge. Vi passade på efter lite ärenden på stan att äta lunch på Centralstationens Konditori. Den godaste pannbiffen jag ätit på länge! Och att man kan njuta så mycket av lingonsylt är nog inte normalt. Nåväl. En riktigt skum väderväxling under onsdagen. I morse när vi drog iväg höll vi på att svimma av sol och värmeslag. Några timmar efter, vips, svarta moln och konstant regn. Ibland svänger vädret lika häftigt som humöret.
 
Skämt åsido. På agendan ikväll stod permiär av sommarträning för oss uppe på judoklubben. Har bara tränat en handfull gånger det senaste 2-3 åren. För en gångs skull var jag taggad. Mitt humör denna veckan visar tydligt att jag behöver ett judopass. Både bror och Alen följde med upp. Bara känslan att stå där i sin egna dräkt, den känslan ska man inte underskatta. Sätta på sig det där svarta bältet man slet sig till för ett par år sen. Uppvärmning sen lära Alen ne waza och lite kast. Samt brottas förstås. Att få upp värmen var absolut inga problem. Kunde känna dock att ryggen sade ifrån för att man är ovan men den ignorerades totalt. En glad och trött kropp men lycklig efter kvällens pass. Trots regnet. Antog att resten av judoklubben satt hemma i soffan och kollade på fotbollen istället.
 
Dock har min klubbkompis Rosa påbörjat sin resa till Veteran EM. Så otroligt tuff brud som bara slänger sig in i saker. Har sagt det förr och säger det igen. Hon kommer alltid vara en av mina stora förebilder. Slänger ett öga på fotbollsmatchen. Zlatan får mig lite ur balans, ja han är en riktig godbit. Men men. Vet med säkerhet att jag kommer somna gott ikväll. Med ett leende på läpparna. Judo For Life!
 
#JudoSverige - #Sommar - Glädje - Judo - Klubb

Precious Ukuduma

Dagen har varit olik andra dagar de senaste veckorna. En hemmadag till de yttersta. Bara Alen som varit på språng. Handlat på Citygross, hämtat paket och annat. Även sprungit en sväng när det var uppehåll. Vilket inte var lätt att tajma denna onsdag. Skyfall större delen av eftermiddagen. Åska, muller och hällregn. Tänk vad gott det gör för alla växter! Pollendammet kommer ner från luft och bilar. Och förhoppningsvis slipper vi problemen med skogsbränder som plågat staden de senaste dagarna. Skönt!
 
Fönsterna har stått öppna sen i morse. Den friska luften uppskattas. Själv är man känslig innan det vankas åskoväder. Huvudvärk och irritation följt av trötthet. Men så fort det brakar loss släpper det. Att bara stå, andas och vara i detta väder är underbart! Se det vackra i ett sommarregn, se vattendropparna speglas i solstrålarna. Regnbågen smyger sig fram. Åskmuller sätter sig i respekt. Då mår jag riktigt gott!
 
Orkidéerna har fått bevattning i sina krukor och fått stå och njuta i det öppna fönstret i vardagsrummet. Inbillar mig att de tycker om det. Kvällsmaten intagen nu. Sen lunch har jag fastnat i olika sysslor. Rensat pappershögar, myst och plastbantat i köket. Beställning gjord på köksartiklar som är både av bra kvalité men också miljövänligt och hållbart. Riktigt nöjd då jag passade på och fynda en glasvattenkokare uppe på allt. Plus att slippa frakt på båda paket. Jippi! Nåväl. Får varva ner här. Godkväll där ute!
 
Ukuduma* Åskoväder på språket Zuli

Hektisk Vecka

Godkväll! Solen börjar gå ner över Uddevalla. Fåglarna kvittrar invrigt utanför det öppna fönstret. Man glömmer fort vilket kaos som följde staden i helgen. Skogsbrand som härjade både lördag och söndag. På samma ställe. Eftersom man ser det tydligt från min lägenhet var det svårt att undgå. Hoppas det inte upprepas. Bränder är inte att leka med. Speciellt inte när ett oljefabrik ligger precis intill. All heder till brandmännen som håller lugnet som krävs.
 
Fullt upp har det varit föregående vecka. Samboinflyttning av pojkvännen och utrensning av skräp och saker som ska säljas eller skänkas. Tripp till tippen och hämta nytt köksbord och stolar. Hittils har man för egen del sålt saker för över 1000 kr medan Alen gjort detsamma. Tycker det är bra att folk både skänker och säljer begagnat. Enormt slöseri att ständigt köpa nytt. Har en del kläder att skänka till second hand och vissa ska säljas eller ges bort. Känns bra. Nåväl. Efter en hektisk vecka är det skönt att kunna börja andas ut.
 
En lunch inne i stan. Folk traskar förbi i alla former. Snabba pigga ungdomar som saktfärdiga lugna gamlingar. Sitter och funderar på hur jag kommer bli när och om man blir gammal. Känner mig som en pensionär redan haha! Förmodligen en catlady som älskar vem vet mest, fika och umgås med vänner. Det löser sig nog. Har ju tid på mig att fundera.
 
Ett styrkepass hemma fick det bli då sommarträningen på judoklubben ikväll inte blev av. Jag som tänkt haka på i år. Det kommer säkert fler tillfällen framöver. Alla runt omkring sitter troget och tittar på matchen Sverige - Irland. Aldrig intresserat mig för fotboll. Visst Zlatan är mums att titta på men inte värd en hel match. Det finns Google för sånt.
 
Hoppas ni får en underbar sommarkväll!