Grått Perspektiv

 

Dagar då inget stämmer. När saker går fel eller andra saker som påverkar dig i livet gör det. Men alla har rätt till sin reaktion och sin resa. Vare sig det tar flera år några timmar eller bara minuter. Även om det inte alltid är det mest förnuftiga just då så är situationen under bearbetning. Det du inte ser nu ser du sen och vice versa. Hellre det än alltid behöva vara korrekt.

Speciellt för tjejer känns detta extra ständigt aktuellt. Genom alla tider ska vi vara den förnuftiga, lugna och ansvarfulla. Oavsett vad som kastas på oss. Att flippa ut som tjej förvånar fortfarande de flesta än idag. För normen alltid sagt så. Att inte få reagera som en bråkig pojke och få svaret äh han kommer växa ifrån det, vänta bara några år ska du se”.

Eller att man låter pojkarna svara fritt i klassen utan att räcka upp handen medan den tysta flickan får vänta på sin tur. Att få vänta på sin tur. Läs den meningen en extra gång. Ju mer jag läser den ju mer frustrerad blir jag. Om flickan istället skulle prata rakt ut skulle hon ju såklart vara ouppfostrad och oförutsägbar. Medan pojkens uppförande blir taget med en klackspark. För så är ju pojkar”.

Så länge samhället accepterar ojämlikheten så kommer det existera helt enkelt. Nu tänker du nog ja men vadå i skolan so what? Om du tänker efter en stund så finns denna typ av beteende genom hela samhället. På arbetsplatser, chefspositioner, styrelser och hos politiker. I skolan formar vi framtiden och samhället. Så det kan tyckas vara en oskyldig plats men det är den faktiskt inte. Det finns ett större ansvar än vi tror. Är man van att ta plats gör man det på den andras bekostnad till varje pris.

Så om jag skulle få lust att skrika helt okontrollerat, sparka sönder något eller skälla ut någon. Som man kan känna när allt bara blir för mycket. För man är ingen supermänniska. Ta detta scenario som exempel. En tjej skulle ses som psykisk instabil och opålitlig. En kille skulle bara ses som en människa med häftigt humör. Han har ju säkert något att vara arg över. Hur bedömer du din omgivning? Med sunt förnuft eller efter vad normen har matat dig med genom alla år? Du är själv den förändring du vill se.

Next To Me

 
Ibland går tiden fort. Ibland går den sakta. Ibland är kroppen toppen och ibland går det inte alls. Som en ständig berg och dalbana när man inte har koll på var start och stopp kommer infinna sig. Kvällens sol ger mig lugn under fredagskvällen samtidigt som man intar kvällskaffet. Man funderar just då inte så mycket alls mer än att bara andas. Bara känna naturens dofter leka genom luften. Solen sänker sig och allt runt omkring börjar varva ner. Värken gör sig påmind. Stumhet och suckar blandas med lugnet.
 
Undrar hur många tankar man egentligen låter gå igenom sitt huvud på en dag. Som en enorm databas utan begränsningar. Varför måste man fundera så mycket. Eller snarare de omedvetna tankarna. Hur många av dem gör någon nytta egentligen mer än att äta tid? Blir lite tankspridd när jag skymtar Zlatan spela fotboll på tv. En riktig godbit. Räcker att bara att se han springa på planen. 
 
Nå var va jag nu då? Musiken dånar i öronen. Om den endå kunde överösta värken. Känner mig som en zombie inimellan. Stör mig på näthatet. Speciellt kring Zara Larssons uttalande. Att hon inte fick vara med på några affischer till Bråvallafestivalen trots hon varit inbokad sen länge. Det tycker då jag hon har rätt att klaga på. Hon ska väl få samma reklam som de andra? Så onödigt hat. Att hon behöver ha en örfil och att hon är en bortskämd tonåring? Ohnej. Hon har talang och har rätt att ta plats. Hade en kille använt sig av samma uttalande hade ingen ens reflekterat över det alls.
 
Det komiska med blogginlägg är att det blir aldrig som man tänkt sig från början eller vilket av alla tankar man väljer att plocka ner på tangenterna. En överraskning helt enkelt. Enjoy im over and out.
 
 
 
 
 
 
 
 

Med Blandade Känslor

Jag tillägnar en tanke till den försvunna flickan som hittades död igår kväll och hur fruktansvärt det känns inombords. Vill inte ens tänka på hur hennes nära och kära känner sig. Att bli berövad sin dotter på det här ovärdiga sättet. Finner inga ord. Må dessa förövare dömas hårt och inte på något sätt förskonas för detta brott. Vila i frid vackra Lisa Holm! <3
 
Började förövrigt morgonen med en promenad i den dunkla solen. Har haft en bra start på helgen. Har kommit in i en bättre period där jag har mer energi och lust till saker än tidigare. Kan ha varit det fina vädret också men man får vara glad så länge det varar. Vaknade rätt tidigt och förutom promenaden har det marinerats kött och klippts gräs i över 30 min. Puh. Men en sväng i massagestolen gjorde gott.
 
Som om det inte vore nog så är det inte vilken lördag som helst utan just prinsbröllop i stockholm. Många rasar på nätet som alltid varje år  om att det är slöseri med skattebetalares pengar osv. Jag har inget emot bröllop, dop eller andra händelser för sålänge vi har monarki i sverige så är det bara att rätta sig i ledet. Kungahuset representerar mycket annat också som gör gott för både sverige och världen. Jag låter hellre kungahuset använda pengarna och att folket kan följa eventet, än att pengarna istället hamnar i fickan på oseriösa riskkapitalbolag som fifflar med vinsterna utomlands.
 
Nåväl. Får se vad helgen har mer att erbjuda då det blir sommarfest på judoklubben sen. Vad ska ni hitta på?