Fredags Suprise & JudoLife

Hej Bloggen! Min lilla vän i världen. Som sparar på alla mina tankar i skrift. Som en minesdagbok för tidigare blad i livets bok. Jisses vad poetiskt det blev här då. Vet inte riktigt vad det är för känsla jag haft de senaste i min kropp. Blandade känslor som pendlar mellan extas, skratt, tystnad, likgiltighet och totalt energidöd emellanåt. Vet inte om det beror på att jag fortfarande är krasslig eller omedvetet rastlös i allmänhet. 
 
Trots detta så blev jag uppryckt och lycklig av solens sken som följde mig under hela dagen. Min dag började tidigt då hantverkare kom på besök till vårt badrum. Det var nämligen så att vi skulle få en splitterny duschkabin! Så vi kunde slippa en otät ogenomtänkt dusch där hela golvet blir blött och smutslig var gång man använde den. En överraskning som hette duga då det började med att vi bara ville kolla upp om det var fukt. En present väl värd morgonens väntan! Inte vilken billig kabin som helst heller utan ett stabilt exemplar med skjutande fiffiga glasdörrar. Det ända negativa med att ha hantverkare på besök i ens badrum är att man kan inte använda toaletten när man behagar. Tänk vilken grej att bli stress-kissenödig över.
 
Sedan är detta andra gången i rad jag stöter på en hantverkare som vet vem jag är. Genom judon. Fick frågan igen i morse "Hur går det med judon då?" följt av ett flin. Jag står mest som ett frågetecken och undrar om det är dolda kameran. Tydligen någon som också känner igen mig. Alla känner apan och jag känner ingen. Men men. Ebba var väldigt nyfiken o alla fall på denna badrumsskapelse när hantverkarna väl avlägsnat sig. Att nosa och inspektera är ett måste i detta hem nu förtiden. Det bara är så. Den verkade vara godkänd. Dock ogillade hon när jag stängde in mig i den. Mamma i fara hävdade Ebba bestämt.
 
Förutom denna present var det nybgryggd kaffe och Judo Grand Prix i Düsseldorf som gällde för mig. Att inviga fredagen på detta vis är för mig underbart. Svensken Ebba Glaas var först ensam ut i dagens tävling, de andra 8 svenskarna ska inte upp förrän lördag och söndag. Hon kämpade väl i -57 kg och fick med sig en vinst och en förlust. Mycket väl kämpat trots tufft motstånd.
 
 
Lördagens tävlande
Ida Eriksson & Anna Bernholm(från samma moderklubb) -63 kg och -70 kg
Christoffer & Tommy Macias (från samma klubb & viktklass) -73 kg 
Olle Mattsson i -81 kg 
 
Söndagens tävlande
Emil Mattsson -100 kg
Martin Pacek -100 kg
 

Även 4 svenskar till tävlar utomlands denna helg på German Open Heidelberg i Tyskland! (judokas med synnedsättning)

1. Disa Winberg Frölunda Jk | Debuterar
2. Nicolina Pernheim Sakura Jk
3. Oscar Widegren Sthlm Jk
4. Johannes Segersten Sthlms Jk

 

GOD KVÄLL!

Sjuklingens Berg- Och Dalbana

Drar en lång suck. Trots fredag ligger dimman tät över Uddevalla. Inget ljus i sikte. Sambo kom hem sjuk under gårdagen. Känner redan att jag står näst på tur. Att få åka sjuklingens berg och dalbana. Att få äran att bli förkyld, få halsproblem och feber. Sålänge det inte blir långvarigt. Sist februari var vi sjuka länge. Längtar inte tillbaka ett dugg. Plus att jag fick överraskningen med att helgen även bjuder mig på att lingonveckan knackar på dörren. Såklart. Tack Världen. Tur jag hade chokladen kvar hemma. Och Ebbakatten förstås som är en riktig mysgris.
 
 
Roat mig med att skrubba ugnsgaller och skrubba utsidan på ugnen. Insidan får tas en annan dag då jag har rätt ingredienser till hands. Ebba ligger bredvid och sover middag. Vi sjuklingar kanske inte är det piggaste sällskapet för henne just nu. Skymtar Trumps senaste tal. Skrattretande. Samtidigt riktigt tragiskt. Hur kan en PRESIDENT uttala sig som han gör? "Såhär mycket gjort har INGEN tidigare president åtstadkommit" Åstadkommit?? Att skapa kaos krävs det faktiskt ingen intelligens för att lyckas med. Att uttala sig klantigt om Israel-Palestinakonflikten? Hårdare abortlagar? Inreseförbud? Trumpälskare sade "Låt han visa vad han går för sen kan ni döma honom". Det behövdes inte mer än en vecka. Tänk vilken skada han skulle göra på 4 ÅR? Jisses. Måtte han tas bort från sin post. 
 
Judokollen inför helgen ser lite ljusare ut:
 

SVERIGE(13 st)
Tors: Frölunda Winter Games (prova på sporter + judo), Frölunda 
Tors: Samträning Judo5, Göteborg 
Fre: Årsmöte + Middag, Södertälje Jk
Fre: DistriktsKataTräning Skarpnäck, Sthlm
Fre: PyjamasLäger, Borlänge JC
Lör: Extra Kataträning Skarpnäck, Sthlm
Lör: DalaTräffen, Borlänge JC INSTÄLLD
Lör: Årsmöte, Stenungsunds Jk 
Lör: Judoläger flera klubbar, Åkersberga Jk
Sön: Lilla Trollträffen(För 5 kyu), Trollhättan 
Sön: Ukemi Waza Dag, TVKF
Sön: Årsmöte Ik Södra, Sthlm 
Sön: Kataträning med Kenny Kling, Färgelanda Jk

UTOMLANDS(9 st)
Tors: Junior Canberra CC, Australien 
Lör: Västra Öppna Finlands Mästerskap (U11-uppåt), Finland 
Lör: Norra Finlands Veterantävling, Finland
Lör-Sön: Matsumae Cup, Danmark (85 sv.tävl)
Lör-Sön: BUCS Judo Championships, England 
Lör-Sön: Senior European Judo Open Women, Österrike 
Lör-Sön: Senior European Judo Open Men, Italien(2 sv.tävl)
Lör-Sön: Kadett European Judo Cup, Spanien(8 sv.tävl)
Lör-Sön: Improve your Club Seminar, Italien

EFTERFÖLJANDE LÄGER(2 st)
Mån-Tis: Matsumae Camp, Danmark
Mån-Ons: EJU Cadet Training Camp, Spanien

 

GOD KVÄLL!

Judo Grand Slam & Skogspromenad

 
Grand Slam i Paris. Äntligen är World Judo Tour tillbaka i "tv"rutan. Eller snarare via ippon.tv i min dator. Dock är det inte fy skam då jag kopplar upp det på min tv ändå. Dagen bjuder många intressanta sammandrabbningar. Damernas klasser -48, -52, 57 och -63 kg. Herrarnas -60, -66 och  -73 kg. Några OS-hjältar som tog hem det förra året är på plats:
 
 
-52 kg Majlinda Kelmendi från Kososvo
-57 kg Rafaela Silva från Brasilien
-63 kg Tina Trstenjak från Slovenien
 
Majlinda vinner enkelt sitt 4:e Grand Slam i rad. Rafaela Silva tar sig till bronsfinal men blir där besegrad/utklassad av franska motsåndaren Gneto, som dessutom precis gått upp en viktklass från -52 kg till -57 kg. Antog att Silva trodde hon skulle ta matchen och var både arrogant och hade sina diviga fasoner på mattan. Men tji fick hon när Gneto tog med sig bronsmedaljen hem. Sist men inte minst. Os-guldmedaljören Tina Trstenjak möter i finalen tuffa fransyskan Agbegnenou som tidigare möttes i OS-finalen 2016. Trots hårt motstånd tar Trstenjak chansen nere i mattan, får runt fransyskan i fasthållning som leder till ännu en guldmedalj. Grymt inspirerande att få se dessa kvinnor slita hårt och ta sig upp på prispallen i Grand Slam Paris 2017!
 
Grabbarna var såklart också helt okej men inget jag lade på minnet. Det skulle i så fall vara de snygga tekniker från Japan och Koreas adepter. Imorgon återstår klasserna -70, -78, +78, -81, -90, -100 och +100 kg. Spännande!
 
Förutom judo denna lördag har det käkats tacos följt av en promenad i skogen med katten Ebba. Ja, ni läste rätt. Att få traska i skogen och inspektera älskar hon. Bara att följa efter henne med sele och koppel på förstås. Flera förbipasserade blev positivt överaskade längs vägen. Efter ca en timme var det dags att åka hem igen. Ebba hade säkert kunnat vara där i flera timmar om hon hade fått bestämma.
 
 
Väl hemma igen var det judofinaler som jag tidigare nämnde ovan. Middag. Diskande. Styrketräning. Melodifestivalen. Många bra låtar med i mello ikväll:
 
Marietta - A million years
Roger Pontare - Himmel och Hav
Dismissed - Hearts Align
 
För att inte tala om medleynumret av David Lindgren. Som jag skrattade. Nåväl. Får ta kväll här. Dusch och fortsatt tv-mys nästa. Godkväll!