TrollTräffen2 & AdventsMys1

November börjar gå mot sitt slut. Inte hittat någon större lucka eller lust till att blogga inte. Förrän nu förstås. Veckan har bjudit på både pilates, judoträning och loppis med Matilda. Hemmamys och städande. Följt av lite belöning på lördag. Nämligen Trollträffen 2 i Trollhättan. För er som inte hajar vad det är så är det förstås judotävling. Upp tidigt för att se många bra judomatcher, träffa judofolk och givetvis få heja på sin klubb Färgelanda Judoklubb. Efter lunch åkte jag och bror till en bekant i alla fall jag inte träffat på länge som bodde i Trollhättan. När klockan sedan slog 15.00 var det dags att dra sig tillbaka till judohallen. Möta upp mor och far som också kommit för att bevittna tävlingsjudo i alla former. Seniorerna startade sedan under eftermiddagen och mycket snygg teknik fick man se. Och efter allt beröm man fick för sin judoforum så var ju såklart humöret på topp.
 
Även denna lördagen hade ett slut och vi började dra oss hemmåt. Väl hemma blev det middag med bror och sambo följt av programmet Så Mycket Bättre. Därefter hade jag absolut inga problem att slockna. Likt ett barn så nöjd jag var. Är man judonörd så är man. Det är något som min sambo har fått lära sig att leva med. 
 
Söndagen tilldelades en lång sovmorgon. Trött som en gnu var jag. Kändes som om jag själv hade tävlat under gårdagen. En stor kopp kaffe och smörgås på sängen var jag strax good to go. In till stan for vi för att köpa pepparkaksformar och inhandla lite förnödenheter och en present. Senare under eftermiddagen kom Carro och Johnny förbi och lilla Liam på adventsmys. Lussekatter och varm glögg bjöds det på i skenet av det första tända adventsljuset. Trots att ingen snö ligger utanför huset känner man ändå en julstämning inombords. Själv hoppas jag på att snön kommer inom kort. December ska vara fullt med snö. Gröna jular är inget för mig. 
 

Bambi på Konstgjord Is

En vinterkyld måndag. Kylan biter rejält tag i ansiktet utanför porten. Följt av den knastrande snön under skorna. Även rena ispartier man får undvika på den korta vägen ner till bilparkeringen. Plogbilarna har sedan igår haft fullt upp med att röja och salta i hela stan. En trött plogare i stan har kört på fel sida om en promenadväg i uddevalla. Kört upp gräsmattan istället för promenadvägen. Förvisso en rolig nyhet även om det inte gör någon större bra reklam för Uddevalla. Dock kan jag tycka att plogförarna får väldigt dåligt cred för sitt slitsamma arbete. Långa dagar och ständigt klagande stadsbor. Inte de som håller i pengarna utan kommunen. Efterlyser tålamod i vintertider. Åk tidigare och kör ugnare så har man större chans att komma fram dit man ska. Ser fortfarande människor som kör som om det vore sommar. Året runt däcken på volvon verkar funka fint än så länge. Lilla Bettan.
 
Efter både rastlöshet och trötthet bestämde vi oss för att åka upp och testa på att åka skridskor på Fridhem Idrottshall. Sist jag stod på ett par skridskor var i Ödeborg för 19 år sedan(!). En skridskobana utomhus som varje år byggdes upp av frivilliga. Snacka om arbete! Sedan dess har inga skridskor suttit på dessa fötter. Men idag var det dags att bryta den trenden. Ovana fötter sattes ner i ett par slitna 39or. Sedan var det bara att pinna bort likt på höga rangliga klackar bort till isbanan. Endast jag och Alen befann oss i lokalen. Trots stappliga steg tog det en stund innan man kunde få till tekniken. Eller balansen för den delen. Två minuter senare flyger Alen fram över isen. Han bara kör på han trots det var nästan lika längesen för honom. Men kul var det! Helt klart både mental och fysisk träning. Ännu en sak jag kan bocka av på min lista som jag inte kunnat göra bara ett år tillbaka. Varje steg är en seger!
 
Efter att bambi på hal is åkt klart så drog vi förbi ICA och sedan en sväng upp och hälsa på Alens Fars familj. Efter en stund dags att dra sig hemmåt. Lax in i ugnen medan jag passar på att tvätta rent kattlådan och ge Ebba kvällsmat. Bara att komma in i värmen igen är underbart. Otroligt tacksam att man har mat för dagen och tak över huvudet. Kan du tänka dig dessa som sover utomhus i denna vintertid? Har svårt att föreställa mig detta även om man vet att det förekommer. Ta hand om varandra!
 
 

When Dead Leaves Turns To Love

Dag Fyra. Dessa steg har vi redan tagit in i årets elfte månad november. Trots gårdagens snöfallspremiär var det inte mycket som stannade kvar på marken. Snöblandat regn större delen av min fredag. Trots avsaknad av solen traskade jag iväg till cafét på min gamla arbetsträningsplats. Komma in i värmen, diskutera alla möjliga ämnen, över en varm kopp kaffe. 
 
Tiden tickade och vips två timmar senare var det dags att packa in sig i alla ytterkläder och dra sig hemmåt genom stan. Blött och kallt, för näsa och läppar likaså. Väl genom stan möter jag människor som fortfarande går i sommarliknande kläder. Helt galna. Jag hade aldrig överlevt. Stor kappa, varm halsduk, mössa och mysiga vantar är det som gäller. Gärna ett par varma kängor med raggsockar i. Är officiellt redan tant jag vet. Men är done med att frysa för att vara "fin".
 
Väl hemma möts jag av Ebbas lycka. Jamandes och berättar om sin dag och vad hon sett i fönstret medan jag var borta. Och såklart hennes bajskorv hon lämnat så snällt till mig att ta hand om i lådan. Man tackar! Dock har jag andra planer. Promenerar istället upp till min vän Matilda. Hälsa på råttbebisen Katla(tror det var det bestämda namnet) och hennes andra gosisar Doris och Sally. Blir även bjuden på spontan och mumsig middagsmat. Massa skvaller och en hel del skrattattacker som sedan övergick i ett väsande på golvet. Då har man rolig humor! Tror vi skrattade åt allt till slut. Bra magträning helt klart! Hursomhelst världens mysigaste kväll med min favorittjej! Perfekt fredag <3