Valtider

Samhället är vaket. Människor brinner för sitt parti medans andra bryr sig mindre. Oavsett tycker jag personligen att man ska använda sin röst om man så röstar blankt. I andra länder skulle man döda för att få rösta i sitt diktaturstyrda land. Oavsett vad man röstar på är det härligt att se hur mycket folk verkligen engagerar sig. Folkrörelsen i valtider är en uppfriskande vind. På gator och torg står det frivilliga från varje parti redo att diskutera och prata med kommande väljare.
 
Nya väljare får rösta för första gången medans den äldre kanske lägger sin 10:e röst. Är själv tacksam för att få rösta och nu får vi se hur valet spelar ut sig. Något jag tycker mindre om är sociala medier i valtider. Smutskastningen, påhoppen och diskussioner på sandlådenivå. Vet mycket väl att politik är det värsta man kan diskutera och bråka om eftersom det sätter igång ens tankar och värderingar till max. Det är så lätt att skriva olämpliga kommentarer. Att man på vissa håll även i vardagen satt eld på valstugor och mordhotat olika utvalda partimänniskor är inte heller någoting Sverige ska vara stolt över. Att vissa behöver mötas av vallokaler med väktare på plats för att bibehålla säkerheten är nu vardag. Vi ska inte behöva ha det så. För ett gemensamt Sverige, där alla är med och värderas är ett land som jag vill leva i. Tack för mig!
 

Magkänsla

Katten myser ihopkurad under bilen på uppfarten. Regnet har börjat porla ner lätt  i en diagonal riktning. Innanför fönstret ångar det doftande från kaffemuggen. Smaken av kaffe tar plats på tungan. Tidningen är genomläst och frukost är intagen. Det behagliga regnet övergår i skyfall och jag kikar ut. Känner på mig att Ninja inte är helt nöjd med situationen. Tar mig bort till ytterdörren, öppnar och frågar om hon hon verkligen ska stanna där ute. Hon svarar med att skynda sig in förbi mina fötter, snubblar in med blöta tassar över golvet som sedan övergår i en bredsladd in till köket. Min magkänsla ännu en gång tänker jag muntert och återgår åter till kaffestunden. När litade du på din magkänsla senast?
 

Födelsedagsbarnet Patrik

Idag fyller en av mina älskade barndomsvänner.Tiden bara rusar förbi.Känns som det var igår hela världen var en en lekplats som jag delade med dig.Gömställen,bus,cykeltutflykter,skrattattacker och ofta antingen med leriga eller blöta kläder till följd.Väntade ofta på dig tills klockan skulle bli fem då du äntligen fick gå hem och äta för att sedan kunna vara med mig.Ville också ha en dagmamma men pappa var ju hemma om dagarna då han jobbade natt så jag fick nöja mig med att vänta.
 
Dagar fyllda med spring hit och dit,jage,kurragömma, eller se på film.Bombardera kamerarullen med fula miner och målade ansikten.Barnkalas,hälsa på andra eller cykla upp till farmor för att hoppa i höet.Upp till borgen eller sitta under bron och gömma oss vid forsen.Det fanns så himla mycket,man hade fullt upp! Vi har känt varandra i alla fall sedan fem års ålder.Tagit följe till skolan och hålla ihop i vått och torrt genom åren.Stått upp för varandra när andra inte alltid var ens kompis.Sådant som jag aldrig kommer att glömma.Från denna tid och fram tills gymnasiet var vi nära vänner,sedan ebbade det ut mer och mer.Nya tider och nya vänner.Det är en naturlig del av livet.Tänk att du nu har tre underbara söta små barn och en vacker flickvän i ditt liv redan vid din 26 årsdag! Hoppas du får en underbar födelsedag och att vi stöter på varandra igen framöver. /Ellie från gatan ovanför.
 
Här är jag Jennie-Ann och Patrik när vi mimar på högsta volym till Spice Girls