TMI 4

 

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?                                         

Svår fråga..Hade varit kul att hälsa på i staden där doktor Mugg härjar haha!

Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?                                                                               

Min allra högsta önskan när jag vara liten var att jobba i kassan i en affär! Hade en leksaks-kassaapparat jag använde flitigt när mina vänner var på besök. Att jag till slut hamnade i restaurangbranschen var väl nära nog.

Vilken är din favoritdoft?                                                       

Doften av havets saltvatten definitivt. Eller sommar-regn.

Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?  

Vad är det för en konstig fråga? Klart jag hade viljat rulla över folk jag tyckte förtjänat det!

Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?        

Ätit massa god mat, haft sex, rest till en öde ö för att njuta av livets sista timmar. Skriva ett brev till familjen.

Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?    

Bra fråga! Svårt att säga men jag kanske skulle varit mer framgångsrik i arbetslivet. Slippa behöva ta plats som kvinna utan få den platsen automatiskt. Jag hade säkert varit en otrevlig idiot.

Vilket är ditt favoritverktyg?              

Haha! Den var bra! Min Dator och min mobiltelefon helt klart. Andra verktyg får andra hjälpa mig med förutom hammaren.

Vad gör du om tio år?                                         

Då är jag förhoppningsvis lycklig med en familj. Bor i ett radhus och har ett jobb som jag trivs mycket bra med. Katt har jag förmodligen också. Allt annat är bara en bonus. Skiter det sig med familj och kärlek kommer jag bo med en massa katter och Matilda i en stuga i skogen!

Vilken är din bästa danslåt?                                       

Definitivt Haddaway - What is Love! Den låten är för evigt tidlös!

Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?      

Då skulle jag sy mina egna kläder och aldrig köpa nytt igen. Tjäna pengar på det dessutom.

Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?     

Rätt mycket pengar det där! Skulle resa till alla ställen jag vill uppleva, ha en egen kock och städerska. Hjälpa andra i utsatta situationer. Finns otroligt mycket. Investera pengar i bra företag.

Vad tycker du om ordet hen?         

Har inget ont emot ordet. Vill folk använda det så får man det. Bryr mig inte så mycket. Finns värre saker att störa sig på.

Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?       

Recept? Inte mitt eget men jag föredrar banankaka i alla dess former. En klassiker och enkel att göra.

Vad tycker du om köttkonsumtion?                   

Tycker vi äter alldeles för mycket kött och vi behöver dra ner på det. Finns många bra alternativ. Man ska bara få in vanan att välja fler miljövänliga rätter.

Är du beroende av något?                 

Definitivt blogga. Min familj och vänner. Pojkvän. Min katt. Judo. Kaffe. Finns jättemycket jag tycker om i den här världen.

Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?                           

Mest 90 talsmusik och gammal 70 tals rock. Mycket trevligt att få lyssna på! Har en nostalgilista på spotify med låtar kopplade till massa olika minnen jag lyssnar på ibland.

Vad gör dig riktigt förbannad?                           

Orättvisor, rasism, djurplågeri, mobbning, klassklyftor, folk som tror de är viktigare än andra.

Har du något riktigt bra husmorstips?                             

Vet inte riktigt. Vet hur man städar både miljövänligt och effektivt i alla fall.

Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?                   

ICA-reklamen lyckas ju gång på gång att göra roliga sketcher.

Är du lik dig nu, som du var när du var barn?                     

Det kan jag inte riktigt påstå. När jag var liten var jag blond och söt. Nu är jag brunett och lite mer kvinnlig. Var sak har sin tid.

 
 

Sleepyhead Monday

Helt borta större delen av morgonen. Ibland är jag så slut så jag jag nästan vill spy. Vill fylla på med energi snart. Vill börja träna igen. Men väntar nog en vecka till för att vara säker. Nåväl. Vaknar av att grannkvinnan gormar på sin man. Blir fundersam men låter inte som något eskalerande bråk. Lugnar sig rätt fort dock. Har svårt för att komma på något som skulle göra mig lika galen som hon var. Förstår inte riktigt. Det mesta kan man ju diskutera som vuxna människor. Och är det något man ogillar så säger man det på ett bra sätt istället för att gå och sura och bygga på det. 
 
Dagen flyter på och jag ringer och väcker min vän. Att få prata med Matilda är bland det bästa jag vet. Samma sjuka humor och kunna sjunga alla möjliga konstiga låtar. Ja, vi är inte riktigt som alla andra. Det som är så härligt med oss. Sätter mig sedan samtidigt och fyller i bloggsummering för 2016. Lika bra att lägga in redan nu då jag har bloggat en hel del av detta året redan. 25 inlägg för Januari och 20 Inlägg för Februari. Trevligt! Sen är det härligt att få en tillbakablick på köpet. Tycker om min mysiga blogg som följer med mig genom livets alla stunder och ögonblick.
 
Satte mig och räknade ut februaris totala träning plus hur mycket jag gjort hittils i styrketräningen under 2016. Trots att jag förlorat mycket mer än 1 v i träningstid under februari är jag stolt ändå. Stolt att jag håller i träningen när jag är frisk. Ibland behöver immunförsvaret en omstart så man kan ta tag i livet med nya friska tag. Ser fram emot marsträningen och hålla tummarna för att jag får vara frisk under tiden. Äntligen hittat ett träningssätt som jag inte tröttnar på och som jag kan göra precis varsomhelst. Känns toppen!
 
Sveper en blick över Facebook och Judosverige. Relativt lugnt och inte jättemycket att dela vidare. En del träningar dock. Måndag och Onsdag är väl det i särklass vanligaste träningsdagarna trots att många andra klubbar har betydligt mer verksamhet än så. Men trevligt när man tänker nytt och utökar veckorna. Bara man klarar av trycket som tränare och fler som hjälper till så är möjligheterna oändliga. Saknar judoklubben. Känns redan längesen jag var där fast det egentligen bara var två veckor sedan. Men tiden går så otroligt sakta när man är sjuk. Nåväl. Tanken är väl att jag åker upp nästa vecka.
 
Tiden går fort när man har roligt. Nu ska jag avrunda denna kvällen. Till läkaren i morgon. Får hoppas det går smidigt. Kram på Er alla därute!
 
Dagens Outfit( ber om ursäkt för spegeln) 
Träningsresultat

Shopping & Mellohysteri

Veckan går fortare än jag hänger med. Redan söndag. Denna veckan har verkligen gått i sjuklingens tecken. Nåväl. Dags att tvätta kläder. Rätt mysig syssla för oss båda. Har på mig mina nya tights från stadium och linnet från Cubus. Konstigt nog passade dem ihop. Gårdagen spenderades på Torp. Under hela morgonen kände jag mig inte ett dugg på humör, hostade som en galning och var allmänt vissen. Åkte inom Burger King och käkade lunch. Över till ÖB och fick köpt lite duschkräm, mascara och lite annat nödvändigt. Sedan vidare till Rusta för en våg till Alen och själv köpte jag en bilskrapa och lite galgar. Inet fick sig en titt då Alen är en riktig datanörd. Tur de hade en skön stol att sitta på där inne. Eftersom jag hostat som en galning det senaste så blir jag lätt andfådd. Segt som satan.

Dagen vände sedan till det bättre och vi gick in på Torp. Började med Cubus, senare Stadium och sedan vidare mot Jack & Jones. För en gångs skull var jag sugen på nya kläder. Alen var världens bästa sällskap då han hjälpte mig kolla både storlekar och tyckte till vad han tyckte var snyggt. Då kan det ju inte bli annat än bra. Han fick hittat kläder både på Cubus och Jack & Jones. Sista stoppet där jag fastnade ett bra tag på var Vero Moda. Provade massor. Hittade en del fynd till slut. Skönt!

Efter en sväng på Ica Maxi så packade vi ihop och åkte in mot stan igen. Åkte förbi min lägenhet för och kolla posten och få med mig hyresräkningen. Sedan drog vi hem till A. Var en hel del att bära med sig haha! Men men. Inte ofta man handlar så får passa på helt enkelt. Resten av kvällen blev lugn och sansad. Spenderade kvällen framför tvn i sängen och Melodifestivalen. Bra låtar och blandade åldrar.

Men huvudnumret jag lär minnas mest. Där Gina och Sarah plus kör och min favoritsame Jon Henrik sjöng. På olika språk ljöd nationalsången för att sedan sjungas i stämmor. Så otroligt vackert och mäktigt! Och jag skiter fullständigt i att folk blir förbannade. Att det sägs vara en hädelse mot landet. Nu får ni ändå ta och ge er! Det är 2016! Vi är många olika nationaliteter som lever i vårt land och det ska vara så! Lär er att leva tillsammans annars kan ni dra utomlands om det inte passar precis som ni ber alla andra att göra. Så otroligt småaktigt att gå på Gina för hon sjöng på arabiska. Jag hyllar henne! Jag är inte rädd för jag ser den otroligt stora kärlek som finns i sverige och till varandra. Gå ut i verkligheten och lär dig vad som är sant och inte. Mångfald är kärlek och kärlek är mångfald. Så är det bara.

Nåväl. Småsinthet och göra skillnad på människor är det värsta jag vet. Men jag tror också på Karma. Det du förtjänar kommer att tilldelas dig. Tänk på det. Var en medmänniska istället för kritiker. Nåväl. Back to this day. Efter lite lunch och städande så ställer jag mig och lagar köttfärssås. Bingolottospelande sedan utan någon större tur. Tar sedan både dusch och bad med Alen. En lugn mysig stund att bara få slappna av tillsammans. Kvällmat sedan med smörgås, björnbärssaft och serbisk fetaost. Så gott! Ny vecka nalkas och en del måsten på agendan. Precis som det ska vara. Inte riktigt kry ännu men jag är påväg. Mår extremt mycket bättre än förra söndagen då jag mådde som sämst. Alltid något. Godnatt Vänner!