Regnets Poesi

"Men ingenting kan smälta frosten på min kind. Mer än dina ord att du är min" Ted G sjunger så fint genom radion. Så tidlöst men ändå så vackert. Lite olika saker gör intryck på mig idag. En arbetsgivare som kräver att deras personal tränar minst två timmar i veckan, annars får det mindre betalt jämfört med de som "sköter sig". Min magkänsla säger att kanske på pappret ses det som en bra idé men i verkligheten så ser jag det som diskriminering. Lönen ska väl ändå baseras på din arbetsinsats och inget annat? 
 
Nåväl. Ute pågår ett lite halvkonstigt väder. Det ska föreställa regn men är egentligen bara minimala små droppar som bara flyger omkring helt okontrollerat i luften. Tittade för övrigt igår på Stephen Hawkings; The Theory Of Everything. Otroligt stark film! Min reaktionen växladehela tiden mellan tårar och skratt. Sevärd film som jag starkt kan rekommendera! Min gamla barndomsvän Lotta fyller även år en dag som denna. Så många goa minnen och galna resor man har haft med denna donna. Skulle kunna fylla en hel bok. Så grattis goa du på din dag!
 
Dagens Quote 
 
Igår hade jag en pigg dag och jag kunde i princip vara igång med ärenden utan begränsningar. Idag är värken där den brukar. Seg och trött. Nasonex och strepsils finns vid min sida och används flitigt. Snurrar eftertänksamt på pennan i min hand. Ja ni läste rätt. Nästan alla mina inlägg börjar jag skriva på mitt block. Några enstaka inlägg skrivs på min padda. Tycker det är så otroligt mycket enklare att hitta tankarna och inspiration när jag skriver för hand än när jag sätts framför en tom ruta vid datorskärmen.
 
Som ni säkert märkt så har  det gått ett tag sedan min förra inägg. Åtta dagar. Men jag skriver när lusten faller på. Dvs kan vara alltifrån två gånger per dag till en gång i månaden. Bloggar baserade på prestation och att bara skriva för sakens skull har jag inte mycket för. Om du läser noga så kan du rätt tydligt se skillnaden mellan vilka som skriver på vilket sätt. Vänder blicken ut genom fönstret ännu en gång. Inte mycket har ändrats sen sist. Mer än känslan inuti. Lugn och harmoni med en nya insikt
 
 

Kissekatt i Fokus

Godmorgon! Här sitter jag och försöker få bort lock-känslan från mitt ena öra. Uppe och gäspar ikapp efter frukosten med en kopp kaffe. Solen skiner och det gör mig glad. Ninja håller mig sällskap och var gång jag pratar med henne så börjar hon vifta med svansen. Tack för det.
 
Radion talar om att sjuka och rehabiliterande människor blir upprörda över att deras rehabställe ska stängas. Att de som har MS ska söka sig till andra privata gym. Hallå? Ska de inte få ha sin fristad med kunniga anställda som känner de utan och innan? Vad tror ni händer med deras självkänsla om de börjar på ett vanligt gym? Nåväl. Ny vecka. Nya tag. Känner mig lite friskare idag än förra veckan och det känns skönt. Bihåleinflammationen ligger väl kvar men det får jag väl acceptera som så mycket annat.
.
Idag åker lillan till veterinären. Dags för undersökning och sterilisering. Gör ont i det lilla mammahjärtat. Ja jag e hennes mamma. Hon är min bäbis. Hoppas det går problemfritt för kissekatten. Hon sov till och med i buren i morse så hon verkar inte vara så stressad direkt. Ninja väcker mig ur tankarna och river mig på foten. Råkade sätta foten på hennes stol. Ursäkta mig lilla Drottning..Tar ett djupt andetag och andas ut. Lugn och ro. Inte så mycket som susar i tankarna. Inte ofta det är så lugnt och fint där uppe i knoppen. Hur är det i din knopp idag?

Happy Saturday

Medan jag tittar på European Judo Open i Bulgarien på plattan så ljuder Westlifes avslutningsturné på tvn. Detta pojkband har visserligen varit framgångsrika och har några bra hits men de bleknar rätt bra i jämförelse med våra flickidoler Backstreet Boys. Där har du ett riktigt boyband av sin tid. Det är nu jag även ska tillägga den ålderdomliga frasen: "Det var bättre förr"
 
För att komma tillbaka med något poetiskt..Den ensliga åkern klädd i vit kostym har med tiden gett sig av till nästa bröllop. Slut. Om du tyckte jag var konstig nu så kommer det mera. Sett på många judomatcher idag och är nöjd med hur domarna skötte sig jämfört med tidigare mästerskap från förra året. Även nytt för mig att se var att domaren bad vid två olika tillfällen coachen att resa sig och gå ifrån mattkanten. Antagligen för att denne inte skötte sig men det var rätt tufft gjort av den kvinnliga domaren på ett mästerskap. Girlpower!
 
Dagen går och vardagen med att vara sjuk har man inte fullt upp direkt men ändå går dagen så fort. Drog mig för att duscha för det är ju liksom så jäkla jobbigt och omständigt, kallt först osv du vet ju känslan. När man väl bestämt sig så är det att hoppa in i duschen och snabba sig ut igen. Men när man väl klivit in hamnar man i sin egna värld och helt i sina egna tankar. Sen efter en stund kommer jag på mig själv. Något jag bara skulle påminna mig om att inte glömma sade jag högt för mig själv. Du tänker nu "ja men det är väl inte så konstigt?" Kanske inte om man stannar vid det. Det jag själv blev förvånad över var att jag efter en stund kommer på mig själv med att småsjunga på meningen om och om igen med en liten twist. På skånska!
 
"Mååålaaa naaauuuglarnaaa...annars skaa du se på faaaAann"
 
Ehm. Ja. När man väl står där i det varma vattenfallet så slår det mig alltid hur otroligt skönt det är bara stå med ansiktet mot det porlande vattnet. Då vill man istället inte lämna duschen jämfört med innan. Varför denna separationsångest varje gång när man inte ens ville dit från början? Jorden går under här, jag vet. Nåväl. Nu Postkodmiljonären. Ett pinsamt ögonblick uppstår när tjejen i heta stolen svarar ett alternativ och medan hon väntar på det korrekta svaret så säger hon: " Give it to me now" till Patrik Sjöberg. Aaakwaaaard haha. Om man har min humor alltså. Hon svarade tydligen fel. Han kanske inte var sugen på det .Nu får jag kika vidare. Nu blir det ju såklart Mello premiär med resten av svenska folket. Hänger du med?