Dark Orange

Ögonblick.Höstrusk och regn verkar aldrig ta slut. Vips så försvann ljuset redan vid klockan fyra. Paniken sitter fortfarande i att så fort det mörknar är dagen slut. Dock inte denna delen av året. Kyligt och onödigt mörkt. En man med svart lång kappa traskar rakt över gatan som saknar övergångsställe och håller därav på att bli påkörd. Försöker sätta mig in i hur han tänker eller om han just tänkte alls. Mycket folk ute på stan både barn och vuxna och mataffärerna är fulla med folk och klirrande systempåsar.
 
När jag hämtar ut mitt paket fjorton kö nummer senare så slår det mig att det är Halloween. Smart. G odmorgon. Tacka Gud för port-telefoner. Husägare är inte lika lyckligt lottade. Minns inte riktigt att vi som barn knackade så onödigt mycket på dörrar på den tiden. Vi klädde mest ut oss och vandrade runt som de andra. Vi hade då inga enorma påsar med godis som vi samlade på oss inte. Om minnet inte sviker mig. Godiset kom endast via påskbrev. Egentligen. Hela grejen. Man knackar på dörren och vill ha godis och belöning för att man klätt ut sig och går runt och tigger?
 
Men jag missar nog poängen. Den finns nog där. Någonstans i mörkret. När jag beställer mat så dånar en lycklig 18 åring runt i sin baslåda med tillhörande S80. Några minuter senare står han längre bort på parkeringen ensam och väntar på att bli uppmärksammad och omtyckt med ett lite nervöst kroppsspråk darrandes med en cigg i handen. En nyfiken Ungdom och en Eftertänksam Tant. Osynligt hand i hand en kväll som denna. 
 
Barn - Hem - Känslor - Omgivning - Sunt Förnuft - Trafikregler - Usa - Vardagsbetraktelser - funderingar

Brandens Offer

Stormen Simone kom inte så långt upp på västkusten som de trodde. Var mest mellan Malmö och kusten upp till Falkenberg/Varberg som jag har förstått. Dock blåste det mer än vanligt och mycket regn. Inställd träning på klubben igår. Även om stormen inte blev lika stark som det påstod så vet man faktiskt inte förväg så det var mest i förebyggande syfte. Någon kan skada sig eller fastna på vägen tex osv. Tråkigt just på World Judo Day men vi har ju hela året kvar att träna vidare på.
 
Idag är det redan femton år sedan Backabranden i Göteborg. Tiden går så himla fort. Diskoteksbranden som startade strax innan midnatt minns man starkt när det kom ut genom nyheterna. Där 63 stycken ungdomar miste livet och 200 skadades. Att man pressade in 375 ungdomar mellan 12-25 år i en lokal som max fick rymma 150 personer, dessutom på tredje våningen. I slutändan kom polisen fram till att branden var anlagd pga att fyra personer mellan 17-19 år nekades att komma in. Det fick mellan 6-8 års fängelse och sluten ungdomsvård. Mina tankar går idag till dem som omkom i branden och anhörigas sorg över sina förlorade barn och syskon. Fruktansvärt sätt att dö på! Samt de som klarade sig men får men för livet både fysiskt och psykiskt. Sen dess så har det satt sig i huvudet på mig att ofta kolla var nödutgångar finns osv. Samt dessa ställen där dörren öppnas innåt istället för utåt. Bara en sådan liten sak kan avgöra om man kommer ut eller inte.Hur minns du branden?
 
 
 
 
 
 
 
 
Barn - Känslor - Nyhetsreflektering - Omgivning - Vardagsbetraktelser - minnen - människor - tillbakablick

Busväder

Riktiga regnskurar och konstant imma på bilrutan. Tankmätaren lyser såklart. Att tanka blien var inte lätt i det här vädret. Dränktes. Och så fort när man kommer innanför dörren så slutar det att regna.Som om det vore uträknat. Knät värker och jag förbereder inför morgondagen. En weekend i Stockholm blir det. Mitt i alla tankar och måsten läser jag nyheter och reflekterar över vad dagen har att erbjuda genom aftonbladet. Fara för att äta kyckling, bortrövad flicka ej saknad av någon och prinsen av England döps i Dianas kapell. Diverse arbetsolyckor nämns och den fruktansvärda sexfilms domen upprör fortfarande. Mest spännande är dock nyheten att de har valt de två huvudkaraktärerna till filmatiseringen av "50 shades of grey".Överlycklig.Ska bli spännande att se vad de tar med av boken in i filmens värld. Det är något jag ser fram emot.
 
 
 
 
Barn - Glädje - Hem - Hjärta - Nyhetsreflektering - Omgivning - Vardagsbetraktelser - en tanke - människor