Lyckans Fasader

Alla andra verkar ha det bra och ha sina liv uträknade. Lyckligt gifta och med sin själsfrände. Gjort allt det velat göra i livet innan de skaffade sina barn som aldrig är jobbiga och jobbet bara går bättre och bättre. Känner du igen det? Nja skulle inte tro det. Man ska inte tro på fasader. Alla är inte nöjda, lyckligt gifta och rosa moln. Speciellt Facebook är ett typiskt sådant ställe. Där är det bara positiva saker som gäller. Världens bråk dagen innan, depression, bakslag osv kommer sällan upp på Facebook. Ansiktsboken visar bara folks bästa sida genom sin status om det ens stämmer med verkligheten.Blir man sjuk med något allvarligt är det sällan man delar med sig av det osv. Inte konstigt att fasaden blir bara sådan att livet leker. Alla bråkar, har ångest, motgångar, svårigheter och känner också ibland hopplöshet precis som du. De som har ett stort hus, massa pengar, barn och reser utomlands titt som tätt behöver inte vara lyckligare än dig. Mycket hemligt händer mellan fyra väggar och den stängda dörren. Bara att läsa några rader på aftonbladet för att förstå det. Kan förstå att folk blir stressade och kan må dåligt av andras lyckliga fasaduppdateringar. När man inte skyltar med saker som påverkar ens liv. Det är mänskligt och inget fel på dig alls. Försök hitta det saker i livet som skänker dig glädje och gör det du vill göra. Det finns mycket man kan göra utan att det krävs en större pengasumma. Undra hur Facebook skulle se ut om de äkta statusarna kom fram lika mycket som det andra. Hur ärlig är du på Facebook?
Facebook - falska fasader - funderingar - människor - tankar

Makt

Avrättningskulturen i USA.Strängare straff allmänt och dödlig injektion används flitigt. För mig känns det osmakligt. Oavsett vad man gjort. Att nyheten bekräftar att de nu nått 500 personers sträcket. Är det något att skylta med? Min tanke är lite delad egentligen om det här.Visst att har man dödat någon eller flera så kan jag förstå tanken med "Ett öga för ett öga". Men den andra frågan jag ställer mig är att denne som utför "avrättningen" är väl minst lika skyldig till dennes död oavsett vem som ber han att göra det? Att det är en cirkel utan slut. Även denna maktgirighet som pågår var man än är i världen. Och ju högre upp du kommer i hierarkin desto mer är du beredd att göra och offra för den platsen du vill ha. Att man fjäskar som politiker och president inför folket med lovord och fantastiska tal men bakom stängda dörrar pågår en helt annan värld. En hemlig värld där de egentligen går bakom allas rygg. Edward Snowden gjorde något bra och något som inte alls var till hans egen fördel. Får de tag i honom så kommer han aldrig ut igen. Även att de kallar honom spion är också en rolig företeelse. Hade det inte haft att negativt att dölja hade det inte fått lika stor uppmärksamhet. Då hade det bara varit ett av många mål. Men vad jag kan tänka mig så är detta bara toppen på isberget när det gäller USA. Vet inte ens om jag vill veta resten heller om jag ska vara ärlig.Vad betyder makt för dig?
 
Makt - Nyhetsreflektering - Usa - en tanke

Young Summer

I tanken på midsommarfirande och traktoråkande i mina hemtrakter så började jag även tänka på våra skolavslutningar i tex folkets park.Sånger  som etsats sig fast i mitt huvud och var gång jag hör dem så fylls min tanke av sommar, skratt, känslan av det lockade blonda håret, sprallighet och glädjen över att det var sommarlov. Med det nya kläderna kände man sig som en prinsessa, att stå tätt intill sina vänner, och att smygtitta på sin crush i klassen. Låtar som "Idas sommarvisa", "Morning has broken" och "Nu grönskar det". Att se alla föräldrar och syskon stå och titta på oss med sina leenden och sina kameror med filmrulle på den tiden. Hade till och med en pjäs i lågstadiet, Klas klättermus.Har sett en del av den på senare tid och det är rätt kul att se, vissa svävar iväg totalt och vissa hör man knappt för det blir så blyga.Finns så mycket man kommer ihåg som ligger varmt om hjärtat och som man ska bevara i sitt minne.Vilket barndomsminne tänker du på just nu?
 
 
Sommarlov - minnen - tillbakablick