Storstädning & Hem Ljuva Hem

Goda Söndag. Fick frukost på sängen av Alen. Plus det obligatoriska koppen te. Kliver efter en bra stund sedan upp. Efter sträckövningar förstås. Efter en stund börjar jag få ordning på mig själv. Börjar diska diskberget vi undvikit under hela helgen. Efter det så slutade dagen i storstädning. Alen städade på och jag skrubbade kakel, badkar, handfat och duschväggen.

Slänger mig med en duns i soffan och andas ut. Sedan packar vi ihop alla grejer och drar bort till min lägenhet. Nu får vi vara hemma hos mig ett tag. Senaste månaden har vi varit hos honom. Känns rätt bra att vara hemma igen. Alens kompis kommer förbi och vi beställer hem mat. Efter allt det där städandet hade vi ingen större lust att ställa oss och laga mat. Efter mycket skratt och chillande drar kompisen hem. Kvar ligger vi och nördar i soffan med varsin dator.

Funderar på morgondagen. Bestämde mig för att inte åka upp mot Ö och judon denna veckan. Men är osäker på vad jag ska ägna mig åt imorgon. Mer än styrketräningspasset förstås. Och hjälpa A och tvätta. Ibland är det skönt att inte ha några planer och ibland är det just det. Jag hittar nog något och sysselsätta mig med.

Avslutar denna veckan med ett leende och nöjdhet i kroppen. Tre träningstillfällen, kursen, promenad och storstädande. Var uppe på judon i början av veckan som gav många må gott-poäng. Likaså att umgås med min familj. För att inte glömma att vi satt barnvakt för Amelia och sedan hälsade på Alens pappas familj under lördagen.  Även judouppdaterande gör mig glad. En hel del härliga saker har förgyllt min vecka. Minns inte att mina tidigare januariveckor varit så muntra. Hoppas på att nästa vecka blir minst lika lyckad. Hur har din vecka varit?

 Min söndag

Frukost på sängen

 Söndagsselfie

Lördagsqoute & Familjemiddag

Cozy Saturday. Vaknade trött som en gnu. Trots en kopp varm energi-te vid sängen och sträckövningar. Rullar sedan ur sängen och känner mig inte mycket piggare. Frukost och försöka vakna till blir första uppgiften. En stund senare efter lite judogrupps-uppdateringar så var det dags att hoppa ur morgonrocken. Hitta något skapligt att ta på sig helt enkelt. Middag hos Alens pappa med familj stod på agendan. Väl där fick vi smaka på en jättegod rätt. Var som en köttrulle med kött på utsidan och i var det strimlad skinka med ost och lite annat. Med potatis, en god skysås och god sallad. Supergott! Blev sugen på att få prova och göra det hemma till middag någon dag. Man har ju samma teknik som vi brukar göra med baconbiffar. Nåväl. Efter en ljuvligt passande kopp kaffe och fika så drog vi oss hemåt.

Resterande delen av lördagen blir nog rätt lugn. Bäddat ner mig under värmefilten och med datorn i knät. Blir nog lite mer uppdaterande i judoväg då mycket aktiviteter ute i judosverige är igång. Året 2016 har precis börjat med full kraft. Riksrandori, Västgötaserien, Assisterande klubbtränarutbildning för att bara nämna några av evenemangen som pågår denna helg. Alltid lika trevligt att följa. Inga svenska tävlande vad jag vet utomlands denna gång.

Magen bråkar lite vilket jag tror beror från pizzan igår. Men det var det värt. Ibland får man unna sig trots magen inte alltid håller med. Får se om jag känner att jag har energi nog till ett styrkepass sen men jag är osäker. Vill inte köra över kroppen i onödan. Det har jag gjort tillräckligt många gånger. Huvudet vill alltid 200 % mer än kroppens förmåga. Varje dag är en balansgång. Gårdagens barnpassning med bärande och lekande kändes också av i både kropp och knopp. Jag är ju van med den tiden man har som tränare med barn. Max en timme eller två. Inte fyra eller fem i taget. Och inte barn i treårsåldern. Men men.

Gäsp. Kroppen är verkligen low idag. Kanske ska lyssna på den för en gångs skull. Tänk vilken skillnad det kan vara på dagarna. I torsdags hade jag överdriven energi. Och idag hade jag kanske som mest 40%. Inget nytt men det är verkligen upp och ner. Men jag är överlycklig över att jag får sova så sammanhängande varje natt. Var minst 2 månader sedan jag hade en sömnlös natt. Man får se allt positivt. Stora som små steg. Men sömnen och kosten har gjort underverk för mig. Blir upprörd varje gång när jag hör hur och vad andra äter. Jag åt också så en gång i tiden men det straffar bara din kropp i det långa loppet. Vill ni ha tips på bra mat eller andra tips gällande sömn så hjälper jag gärna till! Godkväll Goa Läsare!

 

Lördagsmorgon

 Lördagens Qoute

Fredagsfeeling & Babysitting

Fredag. Underbara Fredag. Sovmorgon medan regnet piskar fönstret utanför. Ovädret kommer oss inte nära i sängen. En kopp kaffe på sängen, mitt sträckprogram genomgås, sen är jag redo att kliva upp. Träningsvärken gör sig påmind då jag tränade både onsdag och torsdag. Nåväl. Får se om jag orkar mig på ett träningspass imorgon. Det märker vi helt enkelt. Idag blev det lite pyssel, pratat med frugan, matförberedanden, sen unnade vi oss en pizza till lunch. Den var nog den bästa jag ätit på länge. En färsk hawaiikebab med färsk deg och perfekt mild kebabsås.
 
Blir glad när jag får se av en slump i facebookinkorgen att jag hade en hel del peppande och berömmande meddelanden från judofolk som uppskattar det arbetet jag lägger ner i min judogrupp på facebook. Det värmer så härligt i hjärtat. Då vet man ju att det man gör är rätt och uppskattas helt enkelt. Bara att fortsätta i samma spår.
 
På agendan idag stod barnpassning på schemat. Ja ni hörde det rätt. Alens lillasyster runt treårsåldern ska ränna runt här i lägenheten på 30 kvadrat. Men det gick bra. Vi ritade, lekte kurragömma, såg på barnkanalen och åt vindruvor. Vi vispade även nyponsoppa ihop. Ett par timmar senare kommer Alens mor och hämtar henne. En glad liten tjej som inte vill gå hem utan att fortsätta leka är väl ett gott tecken.
 
Nåväl. Lugnet lägger sig och vi andas ut. Klart man vill hjälpa till och avlasta henne ibland så hon kan gå ut och äta middag eller få lite egentid. Så vad är några timmar i det stora hela trots ungens energi. Nåväl. Nu ska vi avnjuta en välförtjänt morotskaka och slappna av resterande delen av denna fredagen. Önskar er en god kväll!
 
Fredagen i Bilder 
 
Fredagselfie!
Nyponsoppa In The Making!
Övriga mysbilder