LördagsUtflykt & Premiär-Jogg

Lördagsmorgon. Drömmarna avlöste varandra. Ena stunden ser jag Alen springa runt naken när han är hos doktorn. I en annan så är en bekant sur på mig för hon tror att jag håller på med hennes kille. Och i en annan så besöker jag en judotävling och är precis påväg att få autografer från hela judolandslaget. Något som jag verkligen önskar mig. I samma veva som autograferna blir klara, då vaknar jag. Why?? Dessa drömmar alltså. Lika verkliga varje gång. Fast ändå inte. Nåväl.
 
Hade en relativ seg start på dagen då jag trots frukost i lugn och ro. Bestod dock av mycket värk och yrsel. Just idag som både Torp och storhandling stod på agendan. Men jag bet ihop. Lunch på MAX satt fint. Sedan åkte vi över till torp och kikade lite i affärer. Hade ett presentkort på torp som efter min lyckade önskan förlängts ett extra halvår för min skull. Det resulterade i att jag fick en svart snygg mönstrad jacka(ord.pris 599 kr) för 499 kr men sedan drog det av procent pga medlemsrabatt till 449 kr. Sedan märkte vi att en knapp hade ramlat av och de gav mig sedan tillbaka 200 kr i kompensation och jag behöll jackan. Så egentligen har jag fått pengar tillbaka på att köpa denna jacka. Galet! Fick även fått fatt i en rejäl handväska från Don Donna (ord.pris 500 kr) fick för 250 kr. Känns toppen!
 
Förutom detta så tog vi oss en sväng till storhandlingen på CityGross. Inköpslista och lugnt och metodiskt tog vi oss igenom butiken utan onödiga inköp. Trots detta så gick det på 1200 kr(!). Dock delar vi på detta. Och det kommer räcka länge sanna mina ord. Får hoppas vi sparar tid på maten nu framöver. Nåväl. Smokey Ribs, rotfruktsgratäng och spenatsallad. Välförtjänt efter denna dagen plus städning och diskberg avverkat. 
 
Fick sedan för mig att göra en premiär-löprunda med Alen. Det var bara sådär 7 år sen sist jag sprang något nämnvärt. Började smått och det blev en halv km inklusive en sista uppförsbacke. Gick bättre än jag trodde, men benen tar fort slut. Alen fortsatte sedan en annan slinga. Men att jag fick för mig att prova överhuvudtaget är en seger i sig. Man får passa på när man inte tänker efter. Nu ska jag ta en dusch och avrunda den här lördagen. Trevlig Valborg från Oss! 
 

Tuesday Conversation

Dagen började relativt tidigt för mig. Vaknade av någon anledning kl.05:30 på morgonen. Kommer ihåg att jag drömde jag var på träningsläger och helt plötsligt stod jag och pratade med Anja Pärsson innan hon skulle ge sig ut i backen. Sen blev det helt plötsligt bråttom med tåg och flyg och allting krånglade. Och de trodde jag hade ett falskt pass och jag vet inte vad. Men kom hem till slut och sedan vaknade jag. Nödvändig dröm.
 
Upp och göra lite gröt till frukost. Tog en stund innan jag vaknade till. Lite judouppdaterande. Sortera lite på klubbdatorn. Nu är klubbdatorn genomkörd och hela 6GB i cookies och annat avlägsnades. Det gjorde den mycket gott kan jag säga. En kopp kaffe senare. Massera far. Sedan skämma bort mor lite. Fotbad, målande av naglar, salva och fotmassage. Efter det blev det mycket gosande med Skrållisen. Så himla go! Hon tycker mamii är bästa sovplatsen. Älskade Katt. 
 
Senare under dagen hade jag rätt mycket problem med yrsel och skakningar. Kan bero på kaffet eller så var kroppen inte riktigt hundra idag. Men efter middagen med broccolisoppa så tänkte jag ändå vara med på cirkelträningen. Tänkte att i värsta fall kan jag ju bara vila om det blir för jobbigt med snurrigheten. Men passet gick toppen! Körde i mitt tempo och körde ibland utan vikter osv. Har så himla lätt för att sträcka mig och det gör fruktansvärt ont i flera dagar efteråt. Så full kapacitet är ingen bra idé. Pernilla visade alla stationer innan vi startade. Tydligt och bra! Vi var väl ca 15 stycken på cirekträningen. Kul!
 
Efter träningen passade jag på att dammsuga mattan. Vi har ju så många aktiviteter nuförtiden = mer smuts. Så nu är mattan ren och fin för barnen imorgon. Väl hem och stoppa i sig lite varm nyponsoppa med glass. Mumma! Så här sitter jag nu. Trött och seg men med en god känsla i kroppen. Hoppas inte vara allt för stel imorgon. Men det ska nog fixa sig. Man är ju inte mer än människa. Godkväll!
 
 
#Skrållan - Cirkelträning

Ett Besök på Trollträffen

Under gårdagen besökte jag faktiskt för första gången judotävlingen Trollträffen i Trollhättan. Tidigare har jag antingen haft förhinder, inte mått bra eller inte känt för att vara där en hel dag pga av min värk. Dock åkte jag och Alen denna gång dit vid fyratiden väl till seniorpasset skulle starta. En stor och vacker hall som är perfekt för judotävlingar. Gott om plats och en stor läktare med bra överblick. Tre mattor på rad med gott om säkerhetsutrymme. Träffade en hel del både kända och nya ansikten. Sedan var det dags att hejja på klubbkompisarna förstås. Tarek placerade sig 5:a och Saga har redan tagit silver tidigare under dagen. Stort Grattis!
 
Övriga fem tappra klubbkamrater kämpade väl uppe på mattan och bjöd på bra motstånd. Men speciellt roligt att få se min bror David tävla. Var en hel del år sen jag sett han ute på tävling då jag inte kunnat vara med. Via klipp blir ju inte riktigt samma sak. Han vann två matcher och förlorade två. Tog sig både till semifinal och bronsfinal. Men det blev en hedrande 5:e plats för honom. Som syster känner jag mig jättestolt. Att se honom fortfarande ha lugnet och glädjen i att fortsätta tävla trots många år. Glad att få möta nya motståndare och finna nya bekantskaper. Att få skratta och glädjas åt andra med humöret på topp. Hela min judoresa har jag haft min bror vid min sida. Över 20 år. Alla upp och nergångar och slutligen graderingen till svart bälte. Är alltid tacksam och stolt över min bror.
 
De andra kämpade på men tyvärr gick ingen vidare trots någon enstaka vunnen match. Men det är just matchträningen som är viktig. Att tävla mot andra utanför klubben är jätteutvecklande både för ens teknik och psyke. Är stolt över mina klubbkamraters insats helt klart denna dag. Finalerna bjöd på både spänning och snygga tekniker. Att se namn som jag lagt på minnet var en upplevelse. Även se Ida Lingren från Judo5 som vi träffade förra helgen i Göteborg, gick och vann Damer - 57 kg. SuperGrattis! Nåväl. Idag har Färgelanda Judoklubb haft 5 stycken barn som tävlat ledda av David och Anders. Blev till slut två brons till Oliver och Liam. Bra jobbat! Over And Out!
 
 
#FärgelandaJudoklubb - #Trollträffen - Judo