Deepblue Sky Hällregn och Solsken?




Godmorgon!   Tsss

Steg upp för en stund sen efter konstigt drömmande som var både bra och dåligt. Gick ner och har käkat lite frukost. Idag är det flyttdagen och det känns skönt att äntligen få kunna börja på riktigt. Igår gjorde jag som sagt dessa Äppelknyten (se under fliken recept) och det gick väl sådär , var ingen hit direkt , gillade inte fyllningen. Men men har man inte provat så vet man inte=)

Efter frukosten gjorde vi oss iordning och packade in sakerna jag hade här hemma och åkte först till Färgelanda och tankade, sedan till banken och satte in mina drickspengar och lönen på mitt konto, sedan ner till stan och till min nya lya. Packade upp både kläder servis och annat. Sedan tog vi bilen (100 m ner på gatan) och gick in i den gamla lägenheten, gick bara rakt in när robert råkade vara hemma, visste inte att han hade semester, kanske lite dumt men men. Packade ner en hel del vilket tog en stund och åkte bort med det, började förstås hällregna! Åkte tillbaka och hämtade bordet. Nu är det bara förrådet kvar sen är det färdigt.

Åkte sedan ner med mamma och pappa till Pizzeria Napoli och jag åt en stor Calzone med Zup. Efter det gick jag och mammsen in till tygcentret och hittade ett par köksgardiner. Åkte till lägenheten en sista gång och sedan begav vi oss hemmåt skogen igen.

Kom hem slappade en stund, såg på TV sen fick vi för oss att vi skulle ta en promenad, trots att det regnade, gick upp till skogen letade efter svamp och hittals ett femtal kantareller, sedan hemmåt igen pissevått!! Men jag njuter endå av regn.

Så nu sitter jag här, skulle egentligen skrivet ett inlägg i morse också men datorn hängde sig hela tiden..bra början jag vet=P Igår i alla fall så kom jag hem vid sextiden och det var mest tv tittande, dator men sen blev det kortspel meed både japansk vist och poker med många skratt=)

Imorgon blir det jobb från och med kl 12.00 tills kvällen. Mamma pappa och ngra till ska förmodligen komma ner på Gustafsbergs buffé och trubadurkväll imorgon, trevligt trevligt=)

Är även ledig på söndag så det blir vä att flytta in det sista grejjerna och förmodligen hittat en säng till dess så kan jag med säkerhet flytta in=)

Tjingeling på er!





Where is the sun?


Tjenare!

Imorse gick en väldigt trött Eleonor upp och tog en dusch och snabbade sig iväg till bussen, kändes som no mercy idag..har även "den" perioden så då går de extra segt. Åkte iväg 8.21 från skogen och ner till stan..samma jävla jobbiga busschafför med raggarmusik och som tjatar att man ska använda bilbältet och lämnar inte platsen förrän du satt på dej bältet..

Satt och väntade från 09.00 - 09.40 på stadsbussen skulle komma och köra mig ut till gustafsberg, jobbade sedan hela dagen till femtiden och det har varit en del trögfattade gäster idag må jag säga..! Nu efter jobbeet tog jag bussen upp till skogen igen, nu slappar jag bara. Men tänkte faktiskt ta mig i kragen och prova mig på att baka dem dära äppelknytena som tydligen aldrig lyckas bli gjorda.

Imorgon är jag ledig och det blir en flyttdag för mig. Flytta in så mkt grejer som jag kan i lägenheten i stan så man kanske kan flytta dit någongång. Tydligen får det bli en luftmadrass att ligga på sålänge tills man skaffar sig en säng. Men det känns bra detta! 

Vädret verkar ju inte vara så mycket att komma med hittils av veckan men eftersom jag ändå jobbar så kan det kvitta faktiskt. Har ju ingen fritid endå egentligen. Var tydligen ledig på söndag också det är rätt så soft också. Mer flytttid med andra ord:)

Nä nu får det räcka sålänge!

Tjingeling!




 

Om BorgHansen

Förr
För 21 år sedan föddes en liten flicka på Uddevallas sjukhus som sedan döptes till Eleonor som blandannat fick sitt namnförslag av sin gammelmormor. Hon växte upp i en litet samhälle i Dalsland och bodde där på samma ställe under hela sin uppväxt. Under uppväxten var fick hon ett nära band till sina mor och farföräldrar som hon ofta spenderade sina sommrar hos. Dock har nu alla förutom hennes farfar gått bort vilken sin farmor var senast..Har även en storebror och en halvsyster. Vidungefär sexårsåldern började hon med lite olika sporter som var blandannat handboll,judo och även ridning. Tränade båda dessa sporter i några år men valde till slut judon och ridningen ( det var på olika dagar medans handboll inte var det). Det gick framåt och jag tog bälte för bälte och började även tävla väldigt mycket. Har varit och tävlat från norr till söder och även utomlands i Danmark. Efter 13 år så har det blivit en hel del medaljer och resor att minnas och judon har blivit en stor del av mig. Har du själv inte hittat någon sport så kan jag starkt rekommendera judo, bra träning för hela kroppen, roligt umgänge och många skratt och vänner får du! Speciellt när man tävlar så knyter man alltid nya kontakter!

Mina största segrar är:

1:a Budo Nord Cup av 25 motståndare ( Hela Europa deltar i tävlingen)
1:a Hilleröd Cup i Danmark
3:a Skol - SM av 20 motståndare

Övriga 52 medaljer finns i samlingen hemma hos Mor och Far i Dalsland. Nu väntar bara det svarta bältet så är allting fullbordat.

Nu
Idag har det gått en del år sedan jag växt upp som sagt och jag håller fortfarande på med judo men nu är det bara träningen eftersom jag lagt min tävlingskarriär på hyllan. Jag har även blivit barntränare sedan 7 år tillbaka på klubben Färgelanda ochtrivs med det. Härligt att se hur barnen utvecklas och uppmuntra dem att nå de mål dem vill uppnå. Förutom judon så har jag bott i Uddevalla nu i snart ett år, precis uppe i en separation efter 2 år och 8 månader och håller just nu på med flytt till min nya lägenhet.

Gymnasiet gick lite knackigt till en början då jag valde Öppna Programmet som var ett specialprogram med samhäll vilket inte gick så bra med blandannat dåliga lärare och dålig arbetsplan. Efterjag bytte så kickade dem en del lärare. Jag insåg då att jag var tvungen att fatta ett snabbt beslut och det ble Hotell och Restaurang(blandannatför det var hälften teoretisk och hälften praktiskt) Betygen började gå upp igen och skoltiden slutade på 6 MVG  11 VG och resten G. Jag tog studenten ett år efter min kull men med desto nöjdare betyg. Efter studenten gjorde jag en jobb-rusch och bokstavligen knackade dörr och mailade olika företag och ställen och frågade om de behövdes personal. Jag fick då på sommaren efter studenten napp och sommarjobbade på Mona- Lisas restaurang i Uddevalla som var både restaurang, matlagning, snabbkök och Mini- Livs. Inte det bästa jag kan rekommendera men det var ändå ett arbete. Efter det så fick jag napp på fyra ställen som var Alex Gastronomi( restaurang), Gustafsberg Badrestaurang, Köket Restaurang & Café samt Lane-Ryrs förskola. På alla fyra stod jag som timanställd och ringdes in när jag behövdes. Men att vara så på fyra ställen kan mig endå rätt bra med timmar. Hösten gick och jag jobbade på och i slutet av november somfick jag ungefär en månads heltid ute på Gustafbergs restaurang och deras julbord! Det gav klirr i kassan vilket gjorde mig glad!

Jan-mars var det ganska glest med arbete men nu när sommaren tar sig till så blir det mer och mer och jag står fortfarande kvar på alla fyra ställen. Målet är att till hösten försöka söka en heltidtjänst på valfritt ställe som finns att söka.
Mig