Birthday Time

Onsdag. Vaknade för en gång skull i tid denna morgon. Denna dag är inte som alla andra. Utan min mors födelsedag. Nummer femtiosju. Även om hon inte är en dag över fyrtio egentligen. Lite vardagspyssel och sedan åka och köpa presentkort på hennes favoritklädaffär på byn. Hem och ta en dusch och sedan invänta blombudet med den beställda buketten. Duka och dona. Kalaset kantades av smörgåstårta och vin följt av princesstårta med kaffe. Älskade Mor & Bästa Vän! Du är ovärderlig och värd endast det bästa i livet! Puss & Kram Love You!
 
Dagen i Bilder 
 
 
 
 
 

Cozy Mondays

Vaknade upp imorse av ett lugn. Bilarna var i full gång upp och ner för gatan utanför. Kunde inte bry mig mindre. En god frukost senare med den obligatoriska koppen kaffe började jag sakta att vakna till liv. Mobilen har fyllts med alla möjliga aviseringar under natten och morgonen. Alltifrån judo, mail, till chattmeddelanden från vänner. Vardags pyssel för att senare under eftermiddagen bli bortbjudna på middag och fika. En skön kontrast denna kalla måndag. 
 
Nu hemma igen och en härlig dusch senare är jag, morgonrocken och värmefilten ännu en gång tillsammans. För att inte glömma det härliga skrattsamtalet med Matilda. Vår humör,fantasi och barnslighet slår allt helt enkelt. Fått ett magträningspass genom alla skrattattacker ikväll. Du är för underbar min vän. 
 
Läser om orkaner som drar fram genom södra och centrala USA. Ett 40 tal som strykit med. Naturens krafter har talat ännu en gång. Allt fler översvämningar och andra naturkatastofer känns som det bara ökar för var dag. För att inte tala om Antarktis is som försvinner i dubbla takten. Hoppas det blir något banbrytande i klimatavtalet som diskuterades i Paris för några veckor sen. Snart är det för sent för att vända utvecklingen helt enkelt.
 
Nåväl. Denna veckan kantas av min mors födelsedag, nyårsafton och farmors årsdag. Två trevliga tillställningar som jag hoppas blir lyckade. Samt tända ett ljus för älskade farmor. Godkväll Måndag!
 
 
 
 
 
 

Snöfall och Överraskning

Snö föll under morgonen som väntat. Ingen imponerande mängd men ändå noterad. Doften av kyla och snö. Ett ärende hem till lägenheten för att hämta räkningar och ta en kik i postboxen. Får prioritera att vara hemma mer nästa år. Möttes av julkort samt en chokladask från de nya grannarna för mitt tidigare julkort. Så söta!
 
En del olyckor på E6 i skuggan av snö och halka. Folk kör på som om det fortfarande vore sommar. Marginal och säkerhetstänk sparar många olyckor. Åk iväg tidigare så slipper man stressa. Så kan det ju också vara bra att överhuvudtaget ha vinterdäck till att börja med.
 
Till lunch blev det kycklingspett med ris och vitlökssås. Smaskigt värre. Ett telefonsamtal senare med goa frugan Matilda fick upp humöret. Följdes sedan av SOS- Segelsällskapsresan och styrketräning. Har inte allt för mycket att säga mer idag. Godkväll!
 
Dagen i Bilder!