VardagsPussel & Judo Happenings

Många bollar i luften de senaste dagarna. Eller mest hela tiden. Lägerplanering, ett jäkla pusslande. Bollande av idéer, människor och ansvarsområden. Tänka att less is more inimellan. Förarbetet ska vara såpass exakt att lägret kan genomföras och läsas med enkelhet. Dra i rätt trådar så ett vackert spindelnät skapas. Nåväl. Största delen är nu gjord. Lite småfix som diplom, tipspromenad och sortering av lägertshirts är kvar. Förberedelse är A och O. Pernilla från klubben är en toppenbra kollega i allt detta. Då går det snabbt och smidigt med planeringen. Inga tröga kugghjul i denna duon inte. Härligt! 
 
Nåväl. Det existerar faktiskt ett liv utanför detta. Fniss. Även den övriga hobby jag har är judouppdateringen via mitt gruppforum på Facebook. I helgen var landslaget borta på World Judo Masters i Mexico. Helgens höjdpunkter blev förstås Marcus Nyman och Martin Pacek som krigade sig till en bronsmedalj i -90 respektive -100 kg. Grymt! Passande inför OS i Rio 2016! Trots Mias och Robins otur i tävlingens första match så kommer även dem vara med på OS. Det glädjer mig att allt slit och arbete som lagts ner av både landslag, coach och judoförbund har betalat sig. Aldrig har Sverige haft sån stor trupp sen kvalificeringarna infördes 1996. Med deras meriter under två års tid har alltså 3 killar och en tjej kvalificerat sig till OS. Fantastiskt! Själv är jag mållös! Go Sverige!
 
Vardagsplanering har även pressats in. Allt från mat, möblering och inköp. Slänga skräp och hålla ordning. Dagens väder tycker jag har varit helt knäpp! 28 grader varmt men blåser galet hela tiden. Ingen bekväm situation utan mest irriterande. Ute blåser det och inne i bilen steks man rakt av i sina egna kläder. Hoppas på mindre vind imorgon. Då är det tänkt att vi ska köra grillpremiär hos Carro, Johnny och lilleman. Trevligt! Nåväl! Får avrunda kvällen innan jag blir helt fyrkantig i ögonen. Godkväll!
 
 
#FärgelandaJudoklubb - #JudoSverige - Judo

Judo Hobby

Hej Bloggen! Var inte grinig nu. Har bara inte hunnit med dig över huvudtaget det senaste. Nåväl. En av årets höjdpunkter sker nästa helg på judoklubben. Nämligen årets Super Kidzläger! 43 st glada judobarn och minst 30 frivilliga föräldrar och ledare! Mycket planerande inför detta har såklart tagit en del tid från mig plus träning. Ser fram emot detta! Sen att se hur våra ändringar visar sig i planeringen. Den som lever får se! Följt mycket judoaktiviteter under dagen. Mycket roligt igång denna helg! Klubbkamraterna är uppe på Judofestivalen i Lindesberg.
 

Sverige
Fre: Filmkväll för klubbens yngre tonåringar, Olofströms Jk
Fre-Lör: Special Needs domarkurs, Djupån(IK SÖDRA)
Fre-Sön Judofestivalen, Lindesberg 
Sön: Riksgradering 1-5 DAN, Lindesberg 
Sön: Sommarmästerskap + Avslutning, Korpehåla Jk
Sön: Lilla Trollträffen, Trollhättan

Utomlands
Fre-Sön: Masters, Mexico (Senior Landslaget)
Fre-Sön: Junior European Judo Cup, Österrike
Lör-Sön: Cadet European Judo Cup, Portugal(12 sv.tävl)
Lör-Sön: Improve your Club Seminar, Spanien 
Sön: CPH Cup 3, Köpenhamn

Efterföljande Läger: 
Mån-Ons: EJU Junior Training Camp, Österrike 
Mån-Ons: EJU Cadet Training Camp, Portugal

Seniorlandslaget är på plats i Mexico på World Judo Masters! Idag var det tävlingsdags för Mia Hermansson i -63 och robin Pacek i -81 kg. Trots dessa krigande svenskar gick tyvärr ingen av dem vinnande ur sin första match. Imorgon ska Martin Pacek, Marcus Nyman och Joakim Dvärby upp på mattan. Håller tummarna för bättre resultat imorgon. 

Under veckan har jag tagit det lugnt med min egna träning. Tränade endast på Bjursjöns Utegym i början av veckan. Kroppen har sedan dess varit irriterad och allmänt off. Men ikväll tänkte jag ge mig på ett mjukstarts pass. Har ju bestämt mig för att vara med på Judoklubbens sommarträningar i år. Då behöver man vara i någorlunda form. Ser fram emot det. Funderar på var jag har lagt min dräkt. Härliga judo-förvirring!
 
#JudoSverige - #WorldJudoMastersMexico

Sinnesro & Ödmjukhet

Onsdagsmorgonen gryr. Kroppen vill inte upp. Inte efter gårdagens cirkelträning. Tufft men härligt nytt pass av Pernilla. Var som en sladdrig banan på slutet och riktigt genomsvettig. Plus ett planerat Sportkommittémöte direkt efter. Vi spårade en hel del inimellan av övertrötthet. Men vi fick bestämt en hel del. Vilket jag jobbade vidare på ikväll på klubben. Indelning av frivilliga föräldrar, ledare och annat. Fått upp en struktur till slut. Lite tomma ytor finns det alltid. Men det ska vi allt hinna med innan juni.
 
En nyanländ familj vi lärt känna via judon kommer in. En kille i barngruppen följer med sin far. Han frågar mig om jag kan hjälpa han med sin svenska läxa. Då sonen inte kan läsa svenska. Vi sätter igång och går igenom den tunna boken så han förstår vad den handlar om. Men svenska kan han skriva och tala hyfsat. Själv är jag imponerad hur fort han lär sig nya ord och stavelser. Till slut var läxan klar och han tackade så mycket för hjälpen. Själv blev jag smickrad. Tänk vad mycket man tar för givet i livet. Alla behöver vi hjälp ibland på olika sätt. 
 
Idag har jag mått gott. Även om värk och träningsvärk visat sig. Farfar hälsade på under dagen och vi dricker en kopp kaffe. Han var på gott humör och vi får oss en del skratt tillsammans, Brocollisoppa blev dagens middag. En tripp till och från klubben. Senare under kvällen blev det mys med familjen. Gjorde iordning ett Frukt/grönsaksfat och mindre skålar med popcorn på bordet. Skönt att mumsa på något nyttigt och umgås utan allt vad elektronik heter. En stund i lugn och ro och prata fritt. Stunder som dessa är ovärderliga. Godnatt!
 
#Fika - #FärgelandaJudoklubb - Familj - Hjärta