Vintervila

Snölandskap råder! Som jag har väntat! Det vita har äntligen täckt över allt det gråa och dystra som dominerat sedan i höstas. Blöt asfalt och bruna träd är inte trevligt att titta på i längden. Snön piggar upp, i alla fall mig även om det kan ses som kallt och jvligt och ibland omständigare att komma iväg på morgonen. Men är just det som är charmen med årstider.
 
Jag längtar inte iväg någon annanstans och inte till varmare breddgrader. Det får gärna andra göra, men jag trivs bra där jag är. Med den knarrande snön som följer mig varje steg jag tar utanför dörren. Den friska luften som omfamnar en när man kliver ut är fantastisk. Att behöva borsta av bilen varje morgon,bara mysigt. Finns en charm i att hitta sin plats i varje årstid. Har inte varit utomlands sedan ett bra tag tillbaka men jag känner inte heller lusten att resa för tillfället. Hoppas på lite mer snö innan våren tränger sig på faktiskt.
 
Blev väckt imorse av en gosig Skrullis som helst av allt ville bli klappad hela dagen som gosade ner sig i sängen. Så lite kattmys har det blivit vilket är härlig terapi. Släppa alla tankar och bara njuta av stunden. Lämna veckan som varit och förbereda sig på det nya. Sitter för stunden nerbäddad under en varm filt framför tvn och funderar på väldigt lite faktiskt.Vad funderar du på?
 
 

Svarta Nyanser

Sitter tätt intill köksfönstret när jag äter min frukost. Ljust. När jag häller upp det varma kaffet i min kopp växlar vädret om. Ljuset försvinner och mörkret pressar sig fram. Regnet kommer ännu en vända. I andra delen av lägenheten är utsikten redan fylld till bredden av en konsvart himmel. Passar på att kika på den ljusaste nyansen av svart innan den ondskefulla himmelsfärgen tar över helt även på andra sidan byggnaden.Har tillbringat natt nummer 2 utan att kunna få somna förrän tills morgonen av ren utmattning.
 
Värken är inne i en period igen som jag hatar. Att vara begränsad är förjävligt. Sen ska vi ju inte tala om smärtan i varje rörelse. Men då ska man ju tänka positiva tankar..hah! Prova själv. Nåväl.Tak över huvudet, mat på bordet, kläder på kroppen och nej jag bor inte i ett krigsland. Otroligt tacksam för det när jag ser IS framfart i mellanöstern. Kalla kårar. Nåväl. Genom radion hör jag urdrag ur någon riksdagsstämma som förmodligen var från i morse. Batra hackar på Löfven för hans arbete under hösten, SD vill trycka igenom en missförtroendeförklaring mot den samme samt att de tycker att statsministern ska avgå. Och Löfven ogillar när SD använder Palme-citat i debatten om terrosistattackerna i Paris och Nigeria. Klart det är lätt att tycka och klaga när man inte har samma ansvar som Löfven. Men denna hösten har inte varit som tidigare. Själv tycker jag att statsministern har gjort vad han kunnat utefter förtsättningar, hans parti och det trängda läget. Behållt sitt lugn faktiskt jämfört med de andra partiernas blandade och korkade uttalanden. Rena sandlådan. Men klart det blir bättre om han avgår ...hm?
 
Tror det hade blivit ännu mer fel om någon annan hållt i rodret denna höst. Sen när det kommer till kommentarer om att man inte kan ha en tidigare svetsare och en facklig man som statsminister är ett rätt skrämmande uttalande. Vad är det för synsätt? Är det endast akademiker som är värdiga detta uppdrag? Tror det ger mer ju mer arbetslivserfarenhet man har. Då tar man ju hänsyn till alla i arbetskedjan och inte bara håller vd och styrelse om ryggen så de kan få ännu mer pengar när det slutar sitt uppdrag. Sen ska vi inte tala om  politikerarvoden. Till skillnad från Reinfeldt som endast arbetat inom politik och inget annat så tycker jag Löfven passar utmärkt. Verklighetsuppfattning är A och O inom politiken och att inte blunda för det som är jobbigt. Vill vi minska på klassklyftorna och inte öka på det ännu mer så är det dags att öppna ögonen.God eftermiddag!
 
 
 

Nattblogg 11

Att göra narr av någon annan.Olika typer av skärmdumpar på statusar med korkade kommentarer cirkulerar på Facebook dagligen. Antingen med felstavade tatueringar, okloka kommentarer eller rentav mobbing som mest tydligast främst i yngre tonåringen. Att ibland få en realitycheck vad unga kan få utstå för kommentarer i dagens samhälle. Helt öppet och helt respektlöst.Inte konstigt att just dessa barnen blir sköra. Att vilja bli omtyckt men rädd för att göra bort sig till den grad att det aldrig vågar prova något nytt. Via tiden då vi rekryterade med judoklubben på skolorna var det alltid ett par stycken som totalvägrade att vara med. Först blev man klart frustrerad över det då man själv lägger ner tid att komma men när man väl tänker efter så har man inte den minsta aning om hur deras vardag ser ut.
 
Och är man dessutom mobbad gör man väl såklart allt för att inte ta plats, göra bort sig eller vara i vägen. Vad jag såg var det mest tjejer som avstod. Varför vet jag inte. Nåväl. Tillbaka till sociala medier. En annan sak jag funderat på förutom okloka kommentarer så stör det mig oerhört när människor av alla slag tror på allt som står i tidningen, internet eller övriga kommentarer. Tror på den som hörs och syns mest.
 
Att vara kritisk till olika påståenden och fakta existerar inte här. Man tar gärna mod till sig via kommentarsfälten och kan anklaga folk utan att ens veta hälften av en händelse. Exempelvis just nu brusade Linus Svennings lillebrors olycka upp på sociala medier. Man anklagade föraren trots det inte alls har kännedom om situationen utan bara går på tidningens fakta och överdrivna associationer. Det är bara sjukt och skrämmande.Rent allmänt: Läs på fakta, var kritisk, bilda dig en uppfattning och SEN kommentera! Samma med alla möjliga kommentarer från veta-bättre-människor. Varför? Ber man inte om råd så ge inte råd känns för mig självklart. Att känna sig mallig på någon annans bekostnad är inte sunt alls. Bara tragiskt. Skärpning!