Nattblogg 10

Strandsatt framför skärmen med tillhörande tangenter innehållande bokstäver.Som jag behöver för att få ner mina tankar likt en kommandocentral.Texten som rullar fram i ett lugnt och behagligt tempo.Ibland framåt, ibland bakåt.Ibland också sudda.Kul ord det där sudda.Suddalåten dyker upp i huvudet likt en objuden gäst.Nej den där dängan är förlegad för länge sedan.Musiken från högtalarna tränger undan för några sekunder det jag funderar på.Svammel och skvaller,ord mot ord.
 
Rättar till mitt armband runt handleden.Krimskrams.Humöret är på topp idag,trots starten.Dagens stora happymoment; Ne Waza! Tokigheter tänker du? Ohnej! För er ickejudoentusiaster; en typ av brottning.Gamla minnen,känslor,som att vara hemma igen känns det i den där dräkten.Som en sektliknande drog.Why oh why? Funderar hårt men får inget svar.Antagligen så han ville ha det också den där judoskapande japanska snubben på 1800-talet.Filosofera dig genom livet.Det känner då man själv att livet består av ett enda stort filosoferande.Och när man väl är riktigt säkert på något..ohnej då finns det alltid en twist, alltid en annan sida av myntet.Och från självsäkerhet ramlar man fort ner på jorden ännu en gång.
 
Sinnet är en faschinerande plats.På både gott och ont.Lika mycket faschinerande som farligt.Som ett laglöst land.Går du in i fel gränd kan det kosta dig..ja i värsta fall livet.Med dessa ord sagt,ta hand om era nära och kära.Ställ upp för era vänner i goda dagar som dåliga och behandla era medmänniskor gott, även om det ibland inte alltid förtjänar det.Karma!
 
 
 
 
Glädje - Judo - intressant

Förvirrad Tomte

Det finns mycket traditioner man inte får rucka på genom åren.Men ibland går det till överdrift.Ständigt kommer det nya saker så man undrar om världen har utvecklas bakåt i tiden.Denna gång gällde det luciatåget.En liten flicka som ville vara tomte.Men vägrades detta pga att enligt normen är man pojke om man ska få ha tomtedräkt.Alltså herregud vi snackar om små barn?
 
Men för vissa människor är normer väldigt hårt rotade inom sig.Normen att luciatåg alltid ska se ut på samma vis och man får absolut inte överträda de oskrivna reglerna.Hur skulle det se ut? Vad lär barnen sig av detta? Inget positivt.Är det något som vi ska lära oss av så är det av just barnen.Lätta enkla okomplicerade små människor.Samma sak hade vi också med när vi ofta valde lucia i skolan att hon helst oskrivet skulle vara blond? Ska man gå tillbaks i historien så kommer Lucia från Italien och där är man knappast blond i håret.Och för det tredje, såg jag av en slump en bild då en muslimsk tjej som var vald till Lucia som hade en vit huvudbonad under ljuskronan.Vad är det folk blir upprörda över? Jo, dem kommenterade: "Tyckte dem verkligen att hon var lämplig?" LÄMPLIG WTF? Så trött på inskränkta människor som diskrimerar allt och alla.Sluta lev i er drömvärld.Alla barn är lika värda! PUNKT!
Förklaringar tidigare tomteflickan fått i samband med sin önskan:
 

Killarna har andra röster och behöver få vara tomtar därför

Gamlingarna på äldreboendet där ni ska lussa skulle bli så förvirrade och upprörda om det helt plötsligt var med en tjej som tomte

Vi vet inte varför du inte får vara tomte, men har inte tänkt lägga oss i beslutet

Det är tradition sedan många hundra år tillbaka, tjejer får vara tärnor (och en Lucia) killar får vara tomtar eller stjärngossar och så kommer vi fortsätta ha det

 

Enough said.Trångsynta människor.Blä.Sprid Kärlek istället.

Barn - Hjärta - Omgivning - Sunt Förnuft

Livet Är Ditt!

Tänka sig.Vad tiden rinner iväg.Från förra inlägget har redan två månader hunnit att gå.Min skrivkramp har hållit i sig med andra ord.Vädret har hunnit bli kallare,mer blåsigt och grått.Sällan solen tittar fram någon större del numera.Men när den väl kommer fram blir man lycklig i kroppen.Som förra veckan då jag till och med fick far ut på en promenad.I lugnt tempo stegade vi fram,observerade omgivningen och pratade om allt mellan himmel och jord.Det är de där små stunderna som gör livet lite extra värt att hålla tag i.Trötthet och värk har dock en tendens att infinna sig de övriga dagarna.Men man hankar sig fram sakta men säkert.
 
Mött och umgåtts med mina vänner i dagarna som gjort att jag har kunnat ladda på med mer positiv energi.Att få skratta,samtala,vara barnslig och beskriva kassa skämt är guld värt.Men också att få sitta i lugn och harmonisk tystnad med sin vän framför tvn.Man får själv välja vad man prioriterar i livet och vad man själv mår bra av.Att sluta bry sig om vad människor runt omkring tycker eller vill att man ska göra.Som en klok person än gång sa till mig: "Kom ihåg att detta är enbart ditt liv,inte alla andras tycke vad du ska använda det till.I slutändan är det du som lever med dina val du gör".
 
Det ligger så otroligt mycket i det där.Man har alltid sedan man startade skolan varit styrd av att prestera och vara styrd av ett schema.Alltid en inriktning var det skulle bära någonstans.Inte först efter studenten blir egentligen ditt liv verkligen ditt eget.Att komma ifrån normer och riktningar som man tidigare varit van vid kan vara svårt.Och framförallt; vad vill man göra? Vad ska man välja? Att sitta och skriva ner vad man prioriterar, vad man mår bra av och vad man vill lägga sin tid på tror jag många inte har tid att bry sig om.Utan bara på vad man måste göra.Vad som ser bra ut i andras ögon.Sluta med det! Gör det som gör dig lycklig! När var du nöjd och harmonisk senast utan stress och oro? 
 
 
Glädje - Omgivning - Vardagsbetraktelser - stressfaktorer - tankar