Förintelsen vs Goda Krafter

Onsdag. Vaken en stund under morgonen sen totaldäckade jag. Vaknade stelt upp med kisande ögon. När jag inser hur länge jag har sovit så drar jag en suck. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Med värk i armen kliver jag upp och försöker vakna till. Frukost och en kopp varm cappuccino. Underlättar dock med ett samtal senare med bästa frugan över ett glas varm nyponsoppa. Disken fick sedan sin beskärda del av min energi. 
 
Drar en blick över nätet. Idag är det Förintelsens Minnesdag. 11 miljoner oskyldiga dödades. Judar, romer, homosexuella, handikappade, polacker och politiskt- eller religiöst oliktänkande dödades systematiskt av nazisterna under förintelsen. Nästan elva miljoner människor, varav sex miljoner judar, mördades. Trots att man sett flera dokumentärer och fått detta till sig att det existerade så är det fortfarande svårt att ta in. Att denna enorma mängd människor kunde behandlas så grymt och skoningslöst. I tron att det som de gjorde var något bra för sitt land. Finner inga ord.
 
De som förnekar att detta har hänt och säger att detta endast är propaganda har inget hjärta. Iskalla människor. Det är sådana människor som är farliga att ha i vårat land och i världen. De som gör skillnad på människor. Generaliserar och agerar. Men det onda krafterna finns än idag. Hatet mot invandrare, religiöst troende och mot minoriteter. Högerextrema krafter växer fram. Precis som på den tiden förintelsen tog vid. Därför är vi i en tid då det är viktigare än någonsin att bekämpa hatet och de onda krafterna. Lev i verkligheten och stå upp för allas lika värde. Kärlek och Empati framför Hat och Högerextremism!
 
Men jag ser goda krafter. Jag ser de som står upp för de svaga. Som hjälper dem och intergerar dem in i samhället. Bland annat genom sporten. Genom alla våra underbara och familjära föreningar. Det är underbart att se. Bland annat Kallinge Judoclub gör detta. Det är hjärtvärmande att se och jag tror fler kommer hoppa på det tåget. Hjälpa med det krafter man har inom föreningslivet.
 
Passade på i skrivandet att ta fram yogamattan och köra mina styrekträningsövningar. Trodde inte jag skulle klara så många men jag låg ändå rätt snarlikt i antal med vad jag brukar. Känns toppen. Detta är fjärde veckan jag styrketränat varannan dag på detta sätt. Än sålänge funkar det bra. Med tiden kan man ju alltid anpassa och byta övningar exempelvis. Bättre än ingenting, istället för att bygga på min stelhet. Nåväl. Duschen kallar. Sen är det chillmode som gäller. Ha en fortsatt trevlig ondagskväll där ute!
 
Dagen i Bilder
 
Välbehövd cappuccino
 Sen lunch Äggröra med rödlök & en päronsallad
Dagens Träningspass