Ge bort ditt Leende

Flyglarmet dånar samtidigt som jag står och slänger skräpet i soprummet. Sorterar såklart som en vettig människa ska göra om man bryr sig ens det minsta om miljön. Möter en liten glad pojke på gården på väg tillbaka. Som är väldigt faschinerad av att trycka ner fingrarna i den blöta leran. Glad trots regnet och sedan skuttar pojken upp och skiner glad som en sol.
 
- "Hej! Vad gör du?"
- "Hej! Jag har slängt soporna" svarar jag.
- "Mhm! Dem ska man slänga därinne" säger pojken och pekar med bestämd hand mot soprummet.
- "Ja,det stämmer bra. Där har jag varit" svarar jag.
 
Pojken nickar förstående och skuttar fram bredvid mig. Visar vad han leker med och hur många hopp man ska ta i hans lek. Jag svarar honom faschinerande med ett leende. Tanken slår mig hur otroligt härliga barn är i förhållande till vuxna. Du känner knappt din granne eller hälsar, men ett barn ser dig som en spännande person att hälsa på. Barn kan lära oss så otroligt mycket om oss själva. Hur upptagna och instängda vi är gentemot vår omgivning.
 
 
Själv hälsar jag så gott det går på de människor jag möter med ett leende. Ibland räcker leendet långt. Vad kan hända? Vad är det som gör det så svårt? Bekräfta att man ser en människa eller att bli bekräftad själv kan förändra någons dag till det bättre. Alla har inte ett innehållsrikt liv med familj, släkt och vänner. Ge bort ditt leende så ofta du kan!
 
Nåväl. Pojken på gården väckte i alla fall mig ur min vardagsbubbla för en stund. "Hej,här är jag!" Skön kille. Att varit tränare i tretton år ger väl också en annan syn och vana med barn. Att lyssna och svara dem. Att vad de än pratar om så är det så viktigt att ge dem den korta stunden av uppmärksamhet och bekräftelse. Sen är jag ju fortfarande en barnsjäl med en enorm fantasi så det hjälper väl också till. Regnets gråa droppar blev nu plötsligt behagliga och himlen kändes snäppet ljusare.
 
Det sägs att ser man världen genom ett barn ögon så ser man magin i allt. Håller med till fullo. Det kan inga dyra tekniska prylar ersätta. Om det så bara är leran på gården så är barnet redan i en annan spännande värld. Kanske på stranden vid havet och bygger på ett sandslott mitt i sommaren. Vem vill inte följa med dit? Bara sådär. Fantasi är underbart för den som har förmågan. Fantasin är dörren till dina egna drömmars värld. Har du nyckeln dit?