Svarta Nyanser

Sitter tätt intill köksfönstret när jag äter min frukost. Ljust. När jag häller upp det varma kaffet i min kopp växlar vädret om. Ljuset försvinner och mörkret pressar sig fram. Regnet kommer ännu en vända. I andra delen av lägenheten är utsikten redan fylld till bredden av en konsvart himmel. Passar på att kika på den ljusaste nyansen av svart innan den ondskefulla himmelsfärgen tar över helt även på andra sidan byggnaden.Har tillbringat natt nummer 2 utan att kunna få somna förrän tills morgonen av ren utmattning.
 
Värken är inne i en period igen som jag hatar. Att vara begränsad är förjävligt. Sen ska vi ju inte tala om smärtan i varje rörelse. Men då ska man ju tänka positiva tankar..hah! Prova själv. Nåväl.Tak över huvudet, mat på bordet, kläder på kroppen och nej jag bor inte i ett krigsland. Otroligt tacksam för det när jag ser IS framfart i mellanöstern. Kalla kårar. Nåväl. Genom radion hör jag urdrag ur någon riksdagsstämma som förmodligen var från i morse. Batra hackar på Löfven för hans arbete under hösten, SD vill trycka igenom en missförtroendeförklaring mot den samme samt att de tycker att statsministern ska avgå. Och Löfven ogillar när SD använder Palme-citat i debatten om terrosistattackerna i Paris och Nigeria. Klart det är lätt att tycka och klaga när man inte har samma ansvar som Löfven. Men denna hösten har inte varit som tidigare. Själv tycker jag att statsministern har gjort vad han kunnat utefter förtsättningar, hans parti och det trängda läget. Behållt sitt lugn faktiskt jämfört med de andra partiernas blandade och korkade uttalanden. Rena sandlådan. Men klart det blir bättre om han avgår ...hm?
 
Tror det hade blivit ännu mer fel om någon annan hållt i rodret denna höst. Sen när det kommer till kommentarer om att man inte kan ha en tidigare svetsare och en facklig man som statsminister är ett rätt skrämmande uttalande. Vad är det för synsätt? Är det endast akademiker som är värdiga detta uppdrag? Tror det ger mer ju mer arbetslivserfarenhet man har. Då tar man ju hänsyn till alla i arbetskedjan och inte bara håller vd och styrelse om ryggen så de kan få ännu mer pengar när det slutar sitt uppdrag. Sen ska vi inte tala om  politikerarvoden. Till skillnad från Reinfeldt som endast arbetat inom politik och inget annat så tycker jag Löfven passar utmärkt. Verklighetsuppfattning är A och O inom politiken och att inte blunda för det som är jobbigt. Vill vi minska på klassklyftorna och inte öka på det ännu mer så är det dags att öppna ögonen.God eftermiddag!