Nattblogg 11

Att göra narr av någon annan.Olika typer av skärmdumpar på statusar med korkade kommentarer cirkulerar på Facebook dagligen. Antingen med felstavade tatueringar, okloka kommentarer eller rentav mobbing som mest tydligast främst i yngre tonåringen. Att ibland få en realitycheck vad unga kan få utstå för kommentarer i dagens samhälle. Helt öppet och helt respektlöst.Inte konstigt att just dessa barnen blir sköra. Att vilja bli omtyckt men rädd för att göra bort sig till den grad att det aldrig vågar prova något nytt. Via tiden då vi rekryterade med judoklubben på skolorna var det alltid ett par stycken som totalvägrade att vara med. Först blev man klart frustrerad över det då man själv lägger ner tid att komma men när man väl tänker efter så har man inte den minsta aning om hur deras vardag ser ut.
 
Och är man dessutom mobbad gör man väl såklart allt för att inte ta plats, göra bort sig eller vara i vägen. Vad jag såg var det mest tjejer som avstod. Varför vet jag inte. Nåväl. Tillbaka till sociala medier. En annan sak jag funderat på förutom okloka kommentarer så stör det mig oerhört när människor av alla slag tror på allt som står i tidningen, internet eller övriga kommentarer. Tror på den som hörs och syns mest.
 
Att vara kritisk till olika påståenden och fakta existerar inte här. Man tar gärna mod till sig via kommentarsfälten och kan anklaga folk utan att ens veta hälften av en händelse. Exempelvis just nu brusade Linus Svennings lillebrors olycka upp på sociala medier. Man anklagade föraren trots det inte alls har kännedom om situationen utan bara går på tidningens fakta och överdrivna associationer. Det är bara sjukt och skrämmande.Rent allmänt: Läs på fakta, var kritisk, bilda dig en uppfattning och SEN kommentera! Samma med alla möjliga kommentarer från veta-bättre-människor. Varför? Ber man inte om råd så ge inte råd känns för mig självklart. Att känna sig mallig på någon annans bekostnad är inte sunt alls. Bara tragiskt. Skärpning!