Nattblogg 12

Jag sitter i min säng och sneglar ut genom mitt fönster. Mitt i natten. Regnet spelar den smattrande vanliga melodin på fönsterbrädan. Ljusen från staden vs mörkret från skogen. Dimman och ljuset från gatulamporna turas om att dominera i mörkret. Inte många fönster ger något ljus vid denna tidpunkt.

Nyfikenheten hamnar i de fönster som lyser. För den kanske mörkrädda som inte kan somna utan lampan eller nattugglan som jag själv mycket väl känner igen. En tanke av frihet och lugn sköljer över mig. Det är som man äntligen kan andas ut på riktigt när all samhällshets lägger sig till ro. Gatlamporna vakar över oss på natten där vi finns och där vi går just kanske hemåt genom gatorna. Där den enes ljus tar slut börjar nästa.

En bil kör plötsligt förbi neröver gatan. Var är denne påväg? Hem? Hemifrån? Sömnlös eller påväg till arbetet? Så många frågor. Så många tankar. Sträcker mig närmare fönstret och känner in kylan som tränger sig in igenom glaset. Nu ser jag ett fönster till som tänts i natten. En vit julstjärna som skulle varit nerpackad för längesen.

Dimman lägger sig nu allt mörkare över staden jag tittar ut på. Som om den trevande vill säga till mig "Lägg dig nu ner, du behöver vila". Nog behöver jag vila, men mitt sinne är glasklart. Flyger ut i natten i min fantasi och vidare mot nya världar.