Råttsvans och Vardagssysslor

Måndag. Fyra dagar kvar till jul. Tiden går i rasande fart. Ändå kan jag inte vara lugnare. Judoforums-arbete, hemmasysslor och städande. En av mina piggare dagar har det varit. Trots att jag ogillar måndagar. Utanför fönstret regnar det när det istället borde snöa. Känner inte riktigt in julkänslan. Snön kommer nog inte tidigast förrän vid nyår. I skrivande stund fortsätter judofolket att rösta på sina klubbar i omröstningen Årets Klubb 2015. Härligt! Än är det inte avgjort. Pågår till nyårsafton.
 
Gårdagen spenderade jag hos min underbara fru Matilda. Prata minnen, vardag och mysa med hennes söta råttbebisar över en kopp kaffe. Mer charmiga råttor får man leta efter! Kvällen följdes sedan av pizzamys. Tack för en underbart mysig dag! Ses snart igen älskade vän!
 
 
Mörkret faller fort utanför. En doft av kyckling sprider sig från köket. På aftonbladet läser man mest om mördade människor, skottlossning och att SJ stänger sina förbindelser över Öresundsbron nästa år. Jag är lite bekymrad över hur detta ska utföras både ekonomiskt och praktiskt hela grejen. Men det återstår att se helt enkelt.
 
Julhetsen är i full gång. Inte hos mig dock men både på tv och internet. Konsumera som galningar. Nja. Samtidigt går lyxfällan på tv där en tjej från ljungskile är i skottlinjen. Ekonomisk slarvig som hellre shoppar än att betala sina räkningar. Tror att just osunt spendera pengar man inte har är bland det värsta man kan göra. Precis som ett beroende som vilket annat som helst. Bland det värsta man kan försätta sig i. Speciellt om man har barn. Jag hade skämts ihjäl om jag gjorde så emot mina barn. Att riskera sitt boende. Men som i det flesta fall så går det att vända.
 
Ernst dyker sedan upp i rutan. Med en härlig röd halsduk och ett härligt humör. Man kan nästan känna inlevelsen och doften genom rutan. Tänk och få fira jul med honom. Vem är på? Lite styrketräning är nu gjort framför tvn. Känns bra. Känner lite framsteg faktiskt. Bara att fortsätta kämpa på. Nu får jag nog ta mig en bit mat sen får det bli en dusch och varva ner för kvällen. Godkväll!