Lucka Nr.24

Julaftonsmorgon. Vaknar upp bredvid A. Vi drar ut på sovmorgonen då vi redan är uppe i Ö hos mor och far. Mor ringer från jobbet med uppgifter hon vill vi ska fixa under dagen. Under gårdagen spelades det bingolotto på Uppesittarkvällen. En trevlig tradition. Till slut kommer vi upp och får i oss lite frukost och rätt många koppar kaffe blir det. Lite youghurt och en traditionsenlig skinksmörgås. Tittar hoppfullt ut genom köksfönstret. Det lilla hoppet om snöflingor finns alltid där sedan barnsben även om det denna gång inte infann sig hos oss.
 
Kokar ägg som senare blir upplagt på salladsbotten med citronmajonäs, räkor och dill. Passar på att sminka mig mellan varven med bordsdukningen. Som alltid blev det Kalle Anka-tittande klockan tre. Följt av ett litet och mysigt julaftonsfirande. Förutom oss två blev det med mor, far och bror. Trodde ända in i det sista att jag inte var sugen på julmat i år men det ändrade sig otroligt snabbt så fort man känd doften av köttbullar, prinskorv, rödbetssallad osv. För att inte glömma julmusten som alltid hör till. 
 
Hade inte förväntat mig mer än en julklapp men fick faktiskt några till. Två trisskalendrar med vinst på hundrafemtio kr var, en underbar morgonrock som jag önskat mig, en Jamie-Oliver vattenkaraff plus glas och en underbar värmefilt! Är mer än nöjd. Hade nöjt mig med att bara få fira jul tillsammans med mina nära och kära så allt annat är en bonus.
 
Efter lite tv-tittande och övrigt julmys så tackade vi för oss och drog oss ner mot stan. Att få hoppa in i den nya morgonrocken och landa i soffan framför klassikern "Tomten Är Far Till Alla Barnen". Vinden blåser upp till storm tillsammans med det piskande regnet utanför.
 
Skänker en tanke även till dessa som inte firar jul. För dessa är den 24 december en dag som alla andra. Kan vara alltifrån andra traditioner, religioner eller till och med de som varken har råd eller har någon att fira jul med. Finns många olika aspekter. Är nog den första julen i alla fall jag ägnar en tanke åt detta. Inte att alla inte har råd att fira jul men att det också finns andra som inte har just julen som sin högtid. Den tanken är ny här i mitt hjärta. 
 
Oavsett om du firar jul eller inte kan du göra följande tycker jag: Ta hand om och bry er om varandra. Ge en extra kram eller en extra komplimang. Ett hej på bussen eller i trappuppgången till grannen. Se dig omkring. Undvik din mobil när du sitter med vänner eller familj. Eftersom man inte vet hur lång tid man har kvar här på denna jorden någon av oss så ta del av de stunder som infinner sig. Julafton är nu till ända. God Jul Alla Läsare!
 
Min Jul 2015
 
 
Anonym

Nemen! Vad myspysigt då! ❤️