Klubbmästerskap 2015

Klubbmästerskap. Årets sista höjdpunkt uppe på judoklubben. Där barnen samlas för att göra upp om KM-medaljerna. Men också för att ha roligt tillsammans i en gemensam avslutning. Morgonen började tidigt. Tidigare än vad jag brukar vara van att gå upp. För att inte tala om att jag bara fick tre timmars sömn gjorde det inte lättare. Men jag bet ihop för denna mysiga sammankomst vill man inte missa för allt i världen. På plats vid 8.30 är stämningen lugn och avslappnad i lokalen. Hallen var nymålad, trappskyddet var nytt i täckt vittmålat trä och krokarna var prydligt uppsatta i kapprummet uppe på den lilamålade väggen. Dörrarna in till dojon har avlägsnats för att man enkelt ska kunna röra sig in och ut på tävlingsmattan. Anders och Pernilla har noga förberett dagen innan med både judoshiai, strömsladdar och seketariatsbordet är på plats. Därav en skärm som kommer visa poängen digitalt vid varje match. Första gången vi använder oss av ett digitalt system på våra klubbtävlingar.
 
Fram till niotiden började tävlande, föräldrar och syskon släntra in på klubben. Ombytta och klara klev de sedan in i dojon. Information av både Anders och Tommy hölls inför starten. För att sedan följas av kastuppvisning av Rebecca och David. Dessa snygga kast fick vi se!
 
 
Efter detta kollades tävlingsgrupperna av lite extra innan vi drog igång. Istället för som alltid hålla mig i seketariatet uppe på mattan så hade jag ansvar att hjälpa till i köket med Camilla och Håkan när det under tiden fanns fika och sedan korv med bröd. En ganska skön kontrast till det som alltid varit.
 
Den ena matchen avlöste den andra och engagerade och nyfikna föräldrar följde de tävlande barnen. En del frågor kom upp av nyfikna föräldrar som jag svarade på allt eftersom. Alltifrån poängsystem till vikten av att klappa av för att minska onödiga skador. 
 
Efter tävlingens gång gjordes en liten paus pga att judoshiai systemet hängde sig men som tur var fick de igång det igen och tävlingen kunder fortsätta smidigt. Till slut var alla klasser klara och korv och bröd serverades i vår paus. Följt av en härlig prisutdelning. Sen hade faktiskt tomten vägarna förbi med en säck med godis till alla snälla barn i dojon. 42 stycken tävlande barn hade vi totalt på Klubbmästerskapet 2015. En eloge till Pernilla och Anders som stått för den största planeringen och genomföringen av klubbmästerskapet! Ni är grymma! För att inte tala om alla andra ledare och föräldrar som också hjälpt till under dagen.
 
Satt och funderade på hur många klubbmästerskap man deltagit på genom åren. Måste varit de flesta som klubben haft sedan jag började 1994. Det gör en varm i hjärtat att man samlas år ut och år in efter alla dessa år tillsammans.Det är en vacker tanke som jag hoppas kommer återkomma i många år till. Oavsett var man befinner sig i livet. God Jul och Gott Nytt År till alla i Färgelanda Judoklubb önskar Ellie!