Livet Är Ditt!

Tänka sig.Vad tiden rinner iväg.Från förra inlägget har redan två månader hunnit att gå.Min skrivkramp har hållit i sig med andra ord.Vädret har hunnit bli kallare,mer blåsigt och grått.Sällan solen tittar fram någon större del numera.Men när den väl kommer fram blir man lycklig i kroppen.Som förra veckan då jag till och med fick far ut på en promenad.I lugnt tempo stegade vi fram,observerade omgivningen och pratade om allt mellan himmel och jord.Det är de där små stunderna som gör livet lite extra värt att hålla tag i.Trötthet och värk har dock en tendens att infinna sig de övriga dagarna.Men man hankar sig fram sakta men säkert.
 
Mött och umgåtts med mina vänner i dagarna som gjort att jag har kunnat ladda på med mer positiv energi.Att få skratta,samtala,vara barnslig och beskriva kassa skämt är guld värt.Men också att få sitta i lugn och harmonisk tystnad med sin vän framför tvn.Man får själv välja vad man prioriterar i livet och vad man själv mår bra av.Att sluta bry sig om vad människor runt omkring tycker eller vill att man ska göra.Som en klok person än gång sa till mig: "Kom ihåg att detta är enbart ditt liv,inte alla andras tycke vad du ska använda det till.I slutändan är det du som lever med dina val du gör".
 
Det ligger så otroligt mycket i det där.Man har alltid sedan man startade skolan varit styrd av att prestera och vara styrd av ett schema.Alltid en inriktning var det skulle bära någonstans.Inte först efter studenten blir egentligen ditt liv verkligen ditt eget.Att komma ifrån normer och riktningar som man tidigare varit van vid kan vara svårt.Och framförallt; vad vill man göra? Vad ska man välja? Att sitta och skriva ner vad man prioriterar, vad man mår bra av och vad man vill lägga sin tid på tror jag många inte har tid att bry sig om.Utan bara på vad man måste göra.Vad som ser bra ut i andras ögon.Sluta med det! Gör det som gör dig lycklig! När var du nöjd och harmonisk senast utan stress och oro? 
 
 
Glädje - Omgivning - Vardagsbetraktelser - stressfaktorer - tankar