Vem är du?

Man kan se dig på stan, på arbetsplatser och på tv.Den naiva personens syn på sin omgivning. På bussen, tåget eller spårvagnen. Sitter på sin plats och sätter sin väska på sätet bredvid för att kunna sitta ifred. Spelar ingen roll när en stackars gammal dam kommer på och letar plats på bussen med rangliga ben. Då ser dessa sig omkring och väntar ut tills någon av de andra medpassagerarna som har mest respekt för damen kommer att resa sig från sin plats.
 
Samma gäller förälder med barn. Sen när blev denne så avtrubbad som medmänniska? Klart att det finns väldigt många som inte tillhör denna kategori men endå ledsamt att se tycker jag. Likt en robot som är påväg från punkt A till B. Att leva i nuet kan vara svårt. Man tänker kanske ständigt på dit man ska och vad man ska göra när man kommer fram. Men försök att vara i nuet, att vara i just det där tåget, titta dig omkring och studera din omgivning. Till och med om någon far illa i ett bråk så står folk och bara tittar på, som de vore helt normalt. Och frågar man om någon sett händelsen så skakar man på huvudet.
 
Känner du dig själv träffad så ber jag dig att vakna. För visst hade du själv velat att folk ingrep när du själv råkade illa ut? Jag har själv inte svårt alls för detta. Att hjälpa en gammal rullstolsburen man som inte når upp till en vara i matbutiken till att låta äldre ta min plats på bussen. Respekt för andra människor och speciellt äldre är en bristvara. Men respekt för de andra människor jag talar om har jag inte. De är inte värt mycket i mina ögon. Vad har du för syn på andra människor? Vem är du och vem önskar du att du var?
Glädje - Hem - Hjärta - Känslor - Omgivning - Sunt Förnuft - Vardagsbetraktelser - Vänlighet - bra bloggämne - förebild
Tommy

hade aldrig ingripit i slagsmål. men hjälper gärna någon men då ska de be om det för tänker inte fråga en rullstollsbunden om den behöver hjälp det verkar ju kränkande.

Svar: Okej, nej det förstår jag.Klart man inte frågar, i mitt fall bad de mig om hjälp.Eller om det tappar något så kan man ju ta upp det så slipper dem hasa sig ner.
Ellie

Tommy

ja då hade man absolut hjälpt till :)