Självbevarelsedrift

Allt för ofta hör jag nutidens såkallade "fula" ord i alla tänkbara situationer.Som man med lätthet kan trycka in i en mening här och var.Alltifrån Bögj*vel till namn på olika könsdelar.Det har blivit så vanligt så det flesta inte ens reagerar längre.Till och med jag kan erkänna att det kan slinka med i vissa tillfällen.Det intressanta är endå varför gör vi detta? Varför måste vi använda dessa ord och varför är dessa inprogrammerade istället för alternativt satan, skit och fan?
 
Är det från tv och media, omgivningen eller rent av internet som er oss alla dessa influenser? Att till och med barn på förskolan kan ha snappat upp dessa ord? Hur kommer det sig? Framförallt i detta inlägg var det ordet bögj*vel som fick mig att reagera.När någon gör fel, klantar sig eller är konstig så ploppar ordet bög ut med enkelhet.Kan tänka mig att det används mycket speciellt bland den yngre generationen där man hör det som allra tydligast.Vad har detta med läggning att göra? Inget alls. Vad har en person med ett könsdel att göra? Inget alls. Är självbevarelsedriften i dagens samhälle påväg att försvinna? Att orden som kommer ur ens mun är acceptabelt i alla lägen?
 
Jag är väl medveten om att det finns otroligt många som ej använder dessa ord,men problemet kvarstår.Samma utveckling ser jag i debatten om invandrare.Det verkar vara fritt fram att tala om dessa på både ett nedvärderande och grovt sätt.Vi mot dem-tänket.Allt är inte svart och vitt och ju mindre man har och göra med dessa "ovälkomna" varelser desto mer tycker man och mer förutfattade fördomar kommer ur munnen.Jag väljer själv att inte delta i dessa diskussioner då jag anser att det tar onödig energi.Så oavsett om du använder fula ord eller förutfattade meningar om folk i samhället så ber jag dig att försöka tänka i en annan bana.I slutändan är det vi som speglar hur vårt samhälle.Hur är du?
 
 
 
 
För och nackdelar - Makt - Nyhetsreflektering - Omgivning - Sunt Förnuft - intressant - irritationsmoment - öppet sinne