Nya vägar

Då var julen förbi. Lika fort som den kom. Vad lämnade den efter sig? En god välmående känsla i magen, glädje, skratt och tacksamhet att man faktiskt har en härlig familj kring sig. Någon mer förändring? Jo jag har köpt mig ett gymkort. Hör och häpna. Har aldrig tidigare gått seriöst på något gym i mitt liv. Anledningen till det har väl mest varit att jag nöjt mig med judon jag haft större delen 2 gånger i veckan. Även att jag har inte den blekaste aning vad jag ska göra på gymmet, vad hur och hur mycket repetitioner, vad ska jag köra på samma pass och inte.
 
Men nu känner jag att det kunde vara bra och bygga upp lite då min rygg och axlar främst börjar säga sitt efter mina år i restaurangbranschen. Även humör och energi. Ja jag vet jag har bara genomfört två pass sedan jag köpte det men jag hoppas på en kontinuerlig träning även framöver. Klart jag inte ska lägga judon åt sidan absolut inte men vill minska risken att skada mig som man lätt kan göra i randori. Man blir även lite pepp när man ser andra också vara uppe tidigt och träna på samma ställe med. Men jag har med mig söta, snälla Oscar som är en bra mentor och är tålmodig med en nybörjare som mig. Han tränar ju var dag och nyss tävlat med bra resultat i Men's Fysique så kan inte ha bättre förutsättningar egentligen.
 
Att prova något nytt, något som jag inte är van vid är lite omtumlande men hoppas på att komma in i det. Framförallt inte gå in i mitt rörelsemönster från judon är också en utmaning, exemplevis outchi-komis där man drar tillbaka till max med arm och skuldra. Utan kontrollera rörelser osv. Men jag är positiv och jag vill lära mig så mycket som möjligt så jag sedan kan klara av det på egen hand. För er kanske gym varken är något att ha eller kanske ni har gått på gym sedan tidigt men för alla är det inte lätt eller en vana. När provade du något nytt senast utanför din comfortzone?
 
 
 
 
 
 
Beröm - För och nackdelar - Glädje - Känslor - Omgivning - kreativitet - tålamod - öppet sinne