A Bitter Taste Of Friday

Friday It Is! Äntligen? Eller snarare helt slutkörd. De senaste två-tre dagarna har tagit väldigt mycket energi. Judoträning i onsdags följt av en heldag av ärenden som gick i ett. Har sovit mer än vad jag borde men känns ändå som det inte är nog. Att göra något lagom är fortfarande svårt för mig så fort jag känner lite flyt i vardagen. Då vill man göra allting på en gång.
 
Nåväl. Fredag it is. Sambon jobbar tills senare ikväll. Ebbakatten ligger gott och sussar på sin gröna filt bredvid mig i soffan. Orkar knappt trycka på tangenterna inimellan. Bra där. Tänkt mig lite städning idag men får se hur det blir med detta. Nyheterna påpekar att det är Förintelsens MinnesDag och alla foton med dessa från den tiden. Är fortfarande fruktansvärt svårt att kunna sätta sig in i denna hemska händelse. Men att vi ständigt ska påminnas över detta behövs verkligen i dessa tider. Speciellt när Trump börjar sin nationalistiska väg som president och moderaterna vill ta fördel av sverigedemokraterna. Kan väl inte bli mer aktuellt än så. 
 
Detta skrev jag förra året på Förintelsens MinnesDag: http://borghansen.se/2016/january/forintelsen-vs-goda-krafter.html
 
 
Förutom detta så fortsätter kampen om barnmorskan som inte vill utföra aborter. Själv kan jag tycka att det kan väl finnas andra uppgifter inom vården som inte har med detta att göra? Men att kräva att man ska bli särbehandlad tycker jag är lite väl att begära från hennes sida. Att dessutom amerikanernas abortmotståndsrörelse lägger sig i detta tycker jag är löjligt i alla högsta grad. 
 
För att komma med en solskenshistoria bland alla nyheter så blev en ung granne till en 89 årig tant bästa vänner. Tycker jag är hur härligt som helst. Själv har jag också en softspot för gamla människor. De har (oftast) så många historier och erfarenheter att berätta om. Hade lätt haft en 89 årig granntant som bästis. Vem hade inte?
 
Har det senaste lagt tid till både inlägg på judobloggen samt blogginläggsummering här. Den sistnämda tar rätt mycket tid då jag bloggade väldigt mycket inlägg förra året. Har endast kommit fram till maj månad. Men skam den som ger sig. En paus för diskande och middag. Nu ligger man i soffan och tar in mysfaktorn. Tänk att en dag kan vända så drastiskt i mående till det bättre. Nästa steg blir nog en hallosmoothie följt av en lång varm dusch. God Kväll!