Fredags Suprise & JudoLife

Hej Bloggen! Min lilla vän i världen. Som sparar på alla mina tankar i skrift. Som en minesdagbok för tidigare blad i livets bok. Jisses vad poetiskt det blev här då. Vet inte riktigt vad det är för känsla jag haft de senaste i min kropp. Blandade känslor som pendlar mellan extas, skratt, tystnad, likgiltighet och totalt energidöd emellanåt. Vet inte om det beror på att jag fortfarande är krasslig eller omedvetet rastlös i allmänhet. 
 
Trots detta så blev jag uppryckt och lycklig av solens sken som följde mig under hela dagen. Min dag började tidigt då hantverkare kom på besök till vårt badrum. Det var nämligen så att vi skulle få en splitterny duschkabin! Så vi kunde slippa en otät ogenomtänkt dusch där hela golvet blir blött och smutslig var gång man använde den. En överraskning som hette duga då det började med att vi bara ville kolla upp om det var fukt. En present väl värd morgonens väntan! Inte vilken billig kabin som helst heller utan ett stabilt exemplar med skjutande fiffiga glasdörrar. Det ända negativa med att ha hantverkare på besök i ens badrum är att man kan inte använda toaletten när man behagar. Tänk vilken grej att bli stress-kissenödig över.
 
Sedan är detta andra gången i rad jag stöter på en hantverkare som vet vem jag är. Genom judon. Fick frågan igen i morse "Hur går det med judon då?" följt av ett flin. Jag står mest som ett frågetecken och undrar om det är dolda kameran. Tydligen någon som också känner igen mig. Alla känner apan och jag känner ingen. Men men. Ebba var väldigt nyfiken o alla fall på denna badrumsskapelse när hantverkarna väl avlägsnat sig. Att nosa och inspektera är ett måste i detta hem nu förtiden. Det bara är så. Den verkade vara godkänd. Dock ogillade hon när jag stängde in mig i den. Mamma i fara hävdade Ebba bestämt.
 
Förutom denna present var det nybgryggd kaffe och Judo Grand Prix i Düsseldorf som gällde för mig. Att inviga fredagen på detta vis är för mig underbart. Svensken Ebba Glaas var först ensam ut i dagens tävling, de andra 8 svenskarna ska inte upp förrän lördag och söndag. Hon kämpade väl i -57 kg och fick med sig en vinst och en förlust. Mycket väl kämpat trots tufft motstånd.
 
 
Lördagens tävlande
Ida Eriksson & Anna Bernholm(från samma moderklubb) -63 kg och -70 kg
Christoffer & Tommy Macias (från samma klubb & viktklass) -73 kg 
Olle Mattsson i -81 kg 
 
Söndagens tävlande
Emil Mattsson -100 kg
Martin Pacek -100 kg
 

Även 4 svenskar till tävlar utomlands denna helg på German Open Heidelberg i Tyskland! (judokas med synnedsättning)

1. Disa Winberg Frölunda Jk | Debuterar
2. Nicolina Pernheim Sakura Jk
3. Oscar Widegren Sthlm Jk
4. Johannes Segersten Sthlms Jk

 

GOD KVÄLL!