Dark Orange

Ögonblick.Höstrusk och regn verkar aldrig ta slut. Vips så försvann ljuset redan vid klockan fyra. Paniken sitter fortfarande i att så fort det mörknar är dagen slut. Dock inte denna delen av året. Kyligt och onödigt mörkt. En man med svart lång kappa traskar rakt över gatan som saknar övergångsställe och håller därav på att bli påkörd. Försöker sätta mig in i hur han tänker eller om han just tänkte alls. Mycket folk ute på stan både barn och vuxna och mataffärerna är fulla med folk och klirrande systempåsar.
 
När jag hämtar ut mitt paket fjorton kö nummer senare så slår det mig att det är Halloween. Smart. G odmorgon. Tacka Gud för port-telefoner. Husägare är inte lika lyckligt lottade. Minns inte riktigt att vi som barn knackade så onödigt mycket på dörrar på den tiden. Vi klädde mest ut oss och vandrade runt som de andra. Vi hade då inga enorma påsar med godis som vi samlade på oss inte. Om minnet inte sviker mig. Godiset kom endast via påskbrev. Egentligen. Hela grejen. Man knackar på dörren och vill ha godis och belöning för att man klätt ut sig och går runt och tigger?
 
Men jag missar nog poängen. Den finns nog där. Någonstans i mörkret. När jag beställer mat så dånar en lycklig 18 åring runt i sin baslåda med tillhörande S80. Några minuter senare står han längre bort på parkeringen ensam och väntar på att bli uppmärksammad och omtyckt med ett lite nervöst kroppsspråk darrandes med en cigg i handen. En nyfiken Ungdom och en Eftertänksam Tant. Osynligt hand i hand en kväll som denna. 
 
Barn - Hem - Känslor - Omgivning - Sunt Förnuft - Trafikregler - Usa - Vardagsbetraktelser - funderingar