Berg och Dalbana 2012

Bluesliknande musik kommer från radion.Idag har vi förberett för Mors födelsedag med smörgåstårta.Katten ligger som vanligt och sover.Blickar tillbaka på detta året med en lättande suck,dock mestadels åt det positiva hållet. Mycket har hänt och ibland har det varit väldigt lugnt och ibland så mycket så man vet inte varken var man ska börja eller var man ska göra av alla tankar och känslor. Har på det här året lärt mig så otroligt mycket om mig själv,mina gränser och vad som faktiskt är viktigt för mig att ha i mitt liv och runt omkring mig. Jag har blivit bättre på att säga nej och säga ifrån när det gäller saker som inte är förhandlingsbart eller när det ska rundas i kanterna. Har vårdat om mina vänner och tar mig tid och även de tillbaka. Ett samtal kan få en på så himla mycket bättre humör,ventilera,ta sig tid,ge råd,skratta,gråta,lätta på trycket för ens ängslan för en stund.
 
Året började tufft och kan inte säga att det varit en drömstart.Kantades av många långa ensamma promenader och rensande av tankar. Följdes av en uppiggande personalresa med jobbet till London i februari i ett par dagar,ett gäng på iaf 10 galningar. Skönt att få umgås på ett annat ställe än just jobbet plus att det var riktigt längesen jag hade vägarna förbi England sen praktiken 2007.Månaderna rullade på och en hel del tävlingar avverkades med judobarnen både GOG och Trollträffen. Min 24e födelsedag,hemmafest som hette duga. April kantandes av fotografering på judon då fotoklubben bestämt tillsammans med oss att träna på rörelsebilder med hjälp av oss vilket sedan blev en utställning inne i Färgelanda. Besökte nyfiket Kata SM i Borås med Ellen och Rebecca och blandannat träffa galningar från Kallinge Judo och få bevis på deras underbara Katauppvisningar. Judodraget i Färgelanda plöjdes igenom med bra resultat och nöjda deltagare.Vårat klubbläger Super Kidz som jag arragerade och planerade fick väldigt bra kritik och över 30 barn deltog med glädje. Sommarjobbet startade i maj på Bruket och varade till augusti,cityfesten i Uddevalla och blandat väder kantade den här sommaren.Men framförallt vändes mitt liv upp och ner och bara en del känner till varför,oavsett så har jag fått extrem respekt för livet och framförallt mer medveten om mina egna begränsningar.
 
När hösten började ramla in så drog vi iväg till Lindesberg på Riksfortbildning ett gött gäng och vi hade en bra och givande helg måste jag säga.Hösten stod även för en ny utmaning. KUL-projektet organiserat av Svenska Judoförbundet. Karriär,Utveckling,Ledarskap är ledorden och vi sökte och blev tio tjejer inom judosverige som kom med och vi hade vårt första möte nere i Malmö. Nervöst och ovant men snart började gruppen slappna av då vi gjorde lära känna övningar och andra väldigt intressanta tester. En hel del jobbande senare,utbrott och glädje senare så var vårt andra möte i november i Sthlm. Riksidrottsforum där alla sporter är inbjudna och en hel helg full av information,intryck och andra intressanta saker. Vi fick besök över middagen av Lisa Nordén som är väldigt framgångsrik i triathlon uppe på scenen.Häftigt att få höra hennes version av sin karriär och hur jordnära hon verkligen var. Vara med och hålla träningen och samtidigt bli filmad av TV4 hör inte till vanligheterna för mig.
 
Åkte ensam på GOG med två ungdomar för judotävling.Dessa två visade på riktig kämparglädje och jag kunde lyfta upp dem även i de mest upprörda lägen till att samla krafterna till nästa match vilket resulterade i en bronsmedallj.Mycket judoträning och även en rekyteringsvecka ute på skolorna med judo plöjdes igenom som var intressant och roligt med framförallt skratt och humor som en del i inslagen. Fick en kick av att när jag väl stod där och undervisade var jag untouchable.Så lugn,visste vad jag gjorde,så glad så upprymd.
 
En hel del jobb senare en bit in i december så ringer telefonen från Bruket,de kunde erbjuda mig ett vikariat februari ut om jag ville ta emot det och jag stod högst upp på listan.Både chockad och glad så några samtal senare bytte jag miljö radikalt från restaurangens hets till Brukets mer lugna metodiska plats. Trivdes med en gång och bra arbetskamrater fick jag.Julhetsen existerade inte som vanligt och de få presenter jag införskaffade gick snabbt och smidigt. Firade julen med lilla famlijeskaran hos min morbror. Nu snart nyår och här står man redo att kliva över kanten till 2013.Spännande! 
 
 
Vill tacka min familj, mitt andra hem klubben och vänner för det här året.Utan er ingen Eleonor.