Moments Of Gold

Höjdpunkten på helgen. Lördag. Solen skiner givmilt och höstlöven glimrar som guld utanför fönstret. Både de som fallit till marken och de som ännu inte gett upp om sin gren. Sidensvansarna sitter troget och mumsar i solen på de röda bären på träden nedanför. Så vacker syn! Kan man få mer höstfeeling? Knappast. Början på dagen har mycket gått till att följa Judo Grand Slam i Abu Dhabi dag 2. Idag var det två svenskar som skulle göra upp på mattan. Nämligen Anna Bernholm och Tommy Macias från landslaget. Joakim Dvärby tävlar inte förrän på söndag. Anna tog sig till bronsfinal och Tommy till final. Väl klockan 15:00 var det dags för finalpasset. Som ni säkert kan räkna ut satt undertecknad som på nålar och följde dessa matcher. Mina anteckningar från matcherna kommer här:
 
Final Matchen: "Tommy Macias möter i -73 kgs finalen Rustam Orujov från Azerbadjan. Neil Adams säger att han gillar Tommy Macias som judoka. Fight om greppet. Aj! Tommy räddar sig men det blir en yoko för motståndaren. 3.50 kvar. Åååh snyggt! Tommy kastar yoko gake och får en wazari!!! Domaröverläggning. Matchen fortsätter. 2.50 kvar! Orojov har två shidos. 2.20 kvar! Håll igen nu du är grym!! Världsrankade ettan vs världs27an Tommy Macias! 1.20 kvar!! Macias är grymt cool och stabil! 3e varning nu för Orujov. Motståndaren blir riktigt stressad!! 50 sek kvar!!! Bra kastförsök av Macias. 15 sek kvar! En shido har tagits bort för motståndaren Tommy får nu en shido. Följt av En till. Tid slut!! Jag jublar hemma i soffan!! TOMMY TAR GUUUULDD!!!"
 
Brons Matchen: "Anna Bernholm möter i sin bronsmatch Timo från Brasilien. Neil Adams tycker att hon passar bra i -70 kg. Motståndaren gör många kastförsök. Nej! Bernholm åker på en wazari.. 2.40 kvar. Anna klarar sig ur en farlig situation följt av ne waza. Anna får en varning. 1.40 kvar. En varning till Timo. 1 minut kvar. En yoko till Timo. Bernholm börjar bli trött. 28 sek kvar. Shido till Timo igen. Timo får en 3e varning. Men tiden tar slut och Timo tar med sig bronsmedaljen. Väl kämpat Anna! Grattis till 5e platsen!!"
 
Känner enorm glädje för dessa två. Att Tommy Macias går upp och visar den världsrankade ettan var skåpet ska stå. Och att Anna Bernholm i princip alltid är uppe på pallplatsmöjlighet och krigar. En eloge till er och underbart att få följa. Samt att dela glädjen med judosverige. Tror definitivt att omvärlden börjar få mer och mer respekt för vårat landslag. Fearless, starka och tekniskt grymma.
 
Efter allt judorabalder tar jag mig en promenad med katten Ebba i sele ut i höstsolen. Hon är fullt upptagen med att inspektera varje kull, lukt och ljud med hundra procent egagemang. Hon kunde även låta förbipasserande gå förbi utan att få panik. Framgång sen sist. Grannen i trapphuset bredvid gav Ebba fina komplimanger för hennes blandning mellan ragdoll och huskatt. Då blev hon nog allt lite mallig. Sötkorven Ebba. Efter promenaden har hon sovit på sin favoritfilt hela kvällen.
 
Nåväl. Styrketräning check följt av en varm dusch. Sedan hann jag precis kastrullpoppa popcorn och slänga mig i soffan framför Så Mycket Bättre. Magnus dag från weeping Willows. En grupp och person som jag inte är så insatt i. Även om jag hört hans mest kända låtar. Program som dessa älskar jag. Att gräva djupt och på ett personligt plan få sig en bild av musiker som dessa. Älskar betydelsen i texter. Att utforska och känna empati. Det är en mäktig känsla. Inte konstigt att detta program är så populärt som det faktiskt är. Musik är kärlek och kärlek är musik. Godkväll!