Första Snön & Blodiga Händer

 
Slutet av november och äntligen kommer årets första snö. I alla fall om man ska se till staden där jag bor. Små snöflingor som faller ner och luften är krispig. En varm kopp kaffe till frukosten är ett måste i mitt hem. Medan jag intar min frukost är katten Ebba fascinerad av snöflingorna utanför fönstret. Själv får jag syn på ett par som inleder ett kärleksfullt snöbollskrig nere på gården. Följt av grannar som är ute med lyckliga hundar i snön. 
 
Trots en ledig dag får jag gräva fram bilen ur snön för lite ärenden. Problem har de som ska åka iväg med flyget och ute på de stora vägarna runt om i området. Kände själv hur halt det var trots de låga farterna man ändå håller inne i stan. Under morgondagen sägs det vara norrlandsregionen som kommer få det kämpigt med snö och storm. 
 
Något på nyheterna som gjorde intryck på mig idag förutom all snö var den muslimska kvinnan som trots dödshot startat en moské i Tyskland där både kvinnor och män får be sida vid sida samt med eller utan slöja. Trots livvakter och dödshot tänker hon att bli Imam. Så häftigt! All heder till henne som vågar gå sin egen väg för sin syn på jämnställdhet inom islam. 
 
Nås även av nyheten att Ratko Mladić "Bosniens Bödeldöms till livstids fängelse för sin roll och ledning i Balkankriget på 90 talet. Bland de största brottet han gjort var att han drev armén till massmorden i Srebrenica som i våra dagar är erkänt som folkmord då över 8000 människor miste livet. Förutom detta var han även ansvarig för belägringen av Sarajevo där minst 10 000 civila dödades. Domstolen i Haag meddelade detta idag till Mladics stora ilska. Han dömdes redan för folkmord år 1995 men har fram tills 2011 hållt sig gömd. Karma säger jag bara, även om det är i senaste laget. Tänk att så fort man får lite makt på tungan så blir man skvatt galen..