Grym Värld

Minst  ett par gånger i veckan så ser man någon typ av nyhet som innefattar våldäkt.Vare sig det gäller en äldre kvinna/man, en ung tonårstjej eller till och med barn inblande.Ibland i grupp eller bestående av en förövare.Att ens kunna sätta sig in i den situationen för offret går inte.Att själv tänka sig bli utsatt för detta förnedrande brott.Brottet att ge sig på en annan människa och sexuttnyttja den förstå jag mig inte på.Även i visas fall verkligen skada dem.Det är verkligen sjukt.
 
Livet blir ju aldrig det samma.Vissa kanske aldrig kan ha ett förhållande igen som innefattar intimitet.Förekomer i alla kulturer och världsdelar så det är inget unikt elelr nytt problem.Klart att som utomstående är det lätt att se lösningen att denne måste anmäla.Men om det hade hänt dig?Hade du gjort det samma? Det kan man aldrig veta förrän det hänt.Något jag inte heller förstår är alla dessa domar som oftast dömer till förövarens fördel.Har inte sett många nyheter där offret fått rätt i domstol.Sen undrar Sverige varför anmälningsnivån är så låg.Det är ganska lätt att föstå.Du blir våldtagen,sen ska du utsätta dig för att möta dem igen i rättsalen? Att bli utsatt för hot om du går vidare med det.Och blir de friade så kommer de efter dig.Jag beundrar ändå dem som står emot och faktiskt gör en amälan.Det är starkt.
 
Det jag även tänker på som kan vara en nackdel i att få vinna i rätten är om det är flera förövare.Klart de håller varandra om ryggen och får tjejen att låta som att hon var med på det eller hade utmanande kläder.Vadå utmanande kläder? Är det en ursäkt? Folk kan bli våldtagna om dem så har en vinteroverall på sig.Det hör inte alls till saken.En film som inte lindar in problemet som jag sett är "Säg att du älskar mig".Den filmen tar upp allt som har med detta grymma brott att göra.Hemsk men ärlig film.Brottet har med förövarens skeva verklighetsbild att göra.Att tillåta sig att sätta sig över en annan människa.Trots all det goda i livet så lever vi ändå i en grymt sjuk värld.
 
 
Barn - Nyhetsreflektering - Sunt Förnuft - Vardagsbetraktelser - Våldtäkt - människor - öppet sinne