Vårkänslor & Vardagslyx

Våren börjar visa sig mer och mer. Trots att jag visste att denna helgen bara skulle susa förbi blir jag lika förvånad var gång man når söndag eftermiddag. Under fredagen efter jobbet tog vi en tripp till Trollhättan i solskenet, åt en god thaibuffé och en sväng inom affären. Väl hemma igen behövde jag mig lägga mig och vila fram till kvällen. För att få fira in att fredagen är kommen förstås.
 
Dock hade vi bokat sedan tidigare i veckan biobiljetter till nya "Tomb Raider", med Alicia Vikander i huvudrollen. Har ju inte sedan tidigare varken erfarenhet av spelen eller filmerna men kände mig sugen att gå på denna. Med mkt godis inhandlat i kassan och choklad till undertecknad i lingonveckan sätter vi oss där i mitten av biosalongen. Två timmar senare har jag verkligen fattat tycke för filmen. Huvudpersonen Lauras bräckliga,kämpande karaktär blandat med järnviljan att kämpa för rättvisa, sina nära och kära fångar mig totalt. Tvister och spänning om vartannat. En film spännande som tusan! Väldigt sevärd! 
 
 
 
Förutom en trevlig start på helgen har jag även haft bra koll på våra många tävlande svenska judokas runt om i europa. Att dessutom få ta del av när svenska landslaget tar 2(!) st grand prix guldmedaljer i Turkiet, samt två bronsmedaljer på övriga senior och juniorfronten är fantastiskt. Extra imponerande är med tanke på att judo i lilla sverige faktiskt är med och ofta utmanar stora judonationer världen över. De som inte redan vet detta så är judo min stora fritidshobby. Även om det just nu är 100% mentalt vs 0% fysisk aktivitet sedan ett halvår tillbaka. Pga mestadels både brist på motivation men också problem med mina i princip båda tumleder. Vips så är dem överansträngda och svullnar upp..Och grepp är ju en ganska stor del av just judo.
 
Helgen betyder för mig också att ha lyxen att få vakna till av sig själv. Inget alarm, plingande eller annat elände som väcker en med ett ryck följt av klassiskt illamående. Att sedan få möta upp en pratande kelsjuk katt som buffar en i ansiktet när man plockar fram lördagsfrukosten på bordet. Njuta av ett varmt smekande solsken i ansiktet och få lyssna på radionyheter. Att bara få vara i det där och kunna njuta i nuet totalt är verkligen underskattat. 
 
Trots det underbara varma söndagsvädret väntade jag till eftermiddagen med att ta med katten ut genom porten. De som jag trodde skulle bli en längre promenad blev inte längre än ett par minuter..Ebba var nämnligen inte ett dugg sugen på att vara ute och promenera i närområdet. Får inbilla mig att hon blivit allt för bortskämnd med att vi åker iväg med bilen till andra promenaddestinationer ut till hav och berg..Nåväl. "Det är en dag imorn å