Judo Grand Slam & Skogspromenad

 
Grand Slam i Paris. Äntligen är World Judo Tour tillbaka i "tv"rutan. Eller snarare via ippon.tv i min dator. Dock är det inte fy skam då jag kopplar upp det på min tv ändå. Dagen bjuder många intressanta sammandrabbningar. Damernas klasser -48, -52, 57 och -63 kg. Herrarnas -60, -66 och  -73 kg. Några OS-hjältar som tog hem det förra året är på plats:
 
 
-52 kg Majlinda Kelmendi från Kososvo
-57 kg Rafaela Silva från Brasilien
-63 kg Tina Trstenjak från Slovenien
 
Majlinda vinner enkelt sitt 4:e Grand Slam i rad. Rafaela Silva tar sig till bronsfinal men blir där besegrad/utklassad av franska motsåndaren Gneto, som dessutom precis gått upp en viktklass från -52 kg till -57 kg. Antog att Silva trodde hon skulle ta matchen och var både arrogant och hade sina diviga fasoner på mattan. Men tji fick hon när Gneto tog med sig bronsmedaljen hem. Sist men inte minst. Os-guldmedaljören Tina Trstenjak möter i finalen tuffa fransyskan Agbegnenou som tidigare möttes i OS-finalen 2016. Trots hårt motstånd tar Trstenjak chansen nere i mattan, får runt fransyskan i fasthållning som leder till ännu en guldmedalj. Grymt inspirerande att få se dessa kvinnor slita hårt och ta sig upp på prispallen i Grand Slam Paris 2017!
 
Grabbarna var såklart också helt okej men inget jag lade på minnet. Det skulle i så fall vara de snygga tekniker från Japan och Koreas adepter. Imorgon återstår klasserna -70, -78, +78, -81, -90, -100 och +100 kg. Spännande!
 
Förutom judo denna lördag har det käkats tacos följt av en promenad i skogen med katten Ebba. Ja, ni läste rätt. Att få traska i skogen och inspektera älskar hon. Bara att följa efter henne med sele och koppel på förstås. Flera förbipasserade blev positivt överaskade längs vägen. Efter ca en timme var det dags att åka hem igen. Ebba hade säkert kunnat vara där i flera timmar om hon hade fått bestämma.
 
 
Väl hemma igen var det judofinaler som jag tidigare nämnde ovan. Middag. Diskande. Styrketräning. Melodifestivalen. Många bra låtar med i mello ikväll:
 
Marietta - A million years
Roger Pontare - Himmel och Hav
Dismissed - Hearts Align
 
För att inte tala om medleynumret av David Lindgren. Som jag skrattade. Nåväl. Får ta kväll här. Dusch och fortsatt tv-mys nästa. Godkväll!