Frusna Fingrar & Varma Hjärtan

December månad är påbörjad. Tiden rusar fram som alltid. Dock har ingen snö infunnit sig mer än tillfälligt. Trots mina halvdana försök till julutsmyckning hemma. Utanför är det istället regnets melodi i konspiration med blåsten. Utöver detta är det framrutornas-skrapande-elände. Sysslan är jag nog  inte ensam om. Mor envisas med att hon inte har detta problem, eftersom hon har lyxen med både motorvärmare och garage ute på landet. Trots både fördelar och nackdelar trivs jag faktiskt bra med att bo i "stan". Nära till allt, affärer och vänner. För att inte tala om gångavstånd till Uddevallas nya tjusiga biograf.
 
Verksamhetsberättelsetider för judoklubben och sportkommittén är i full gång. För varje dag börjar jag närma mig slutstationen. Rätt mysigt att titta tillbaka vad vi har hunnit med under året. En härlig tillbakablick värd att bevara. När den är klar har jag dock mer judo angelägenheter som kräver uppmärksamhet. Är väl det som är charmen i mitt judoliv, det finns alltid någonting att engagera sig i.
 
Onsdagens nyhetsflöde bjuder på mycket uppseendeväckande upplysningar. Tyvärr är det mesta innehållet som alltid i negativ bemärkelse. Trump går trots protester vidare med sitt inreseförbud i USA. Dessutom utropar han att Jerusalem till huvudstad i Israel och tänker förflytta sin ambassad dit istället. När man tror att han inte kan röra runt i fler världsangelägenheter så kommer det bara mer och mer. Har slutat med att bli förvånad över alla konstiga idéer han hittat på hittils.
 
Övriga nyheter;
♦ MeeToo-rörelsen blir utsedd till "Person of The Year" av tidningen Times.
Sägs vara en hyllning till alla de kvinnor som klivit fram. Bra initiativ!
 
Debatt pågår om man ska införa skoluniform eller inte i sverige.
Själv tänker jag att varför inte? Då slipper man fundera på vad man ska ha på sig. 
 
♦ Upprördhet över årets julvärdar.
Själv tycker jag om deras karaktärer och program.
 
♦ Finland firar 100 år av självständighet
♦ Skogsbränder härjar för fullt i Kalifornien