Humanity Monday

Solen skiner in genom fönstret. Ebba lapar sol i soffan. Dock är det för blåsigt ute för att det ska vara trevligt med en promenad. Krassligheten håller i sig sedan helgen. Även om jag känner mig lite piggare denna måndag. Småfix, matlagande och annat är på agendan. Stekt lax, ugnsstekt kyckling mm. Matlådor är ett nödvändigt ont när ens sambo äter som en häst. 
 
Följer aftonbladet lite halvhjärtat denna dag. Det talas såklart fortfarande om det hemska terroddådet i Stockholm. Om motivet, gärningsmän och vittnen. Släppt foto på hunden som strök med. För inte tala om de som omkom varav en som var hemmahörande i Uddevalla..Själv är jag orolig för vad detta gör med sverige. De onda krafterna får vatten på sin kvarn. Men som många säger, vi ska INTE vara rädda. För varken varandra eller utomstående. För det är exakt vad dessa förövare vill. Splittra oss. 
 
Det är väldigt lätt att falla in i att skylla detta på en grupp. Generalisera. Dra alla över en och samma kam. Och det är så barnsligt enkelt. Men försök att tänk ett steg längre. Merparten av människor vare sig det är religösa eller ej, är goda i grunden. Vet vad som är rätt och fel. Till er asylsökande som utför dessa dåd; har ni glömt vad ni faktiskt flytt ifrån? 
 
Själv tänkter jag fortfarande stå fast vid mina värderingar. Vara tacksam att vi bor i ett av världens mest jämnställda länder. Att inte behöva leva mitt i ett krig. Att se mina medmänniskor oavsett vad de har för bakgrund. Ömsesidig respekt. Det visade också hela Sergels Torg igår, att det goda är så mycket större än det onda i vårt samhälle.
 
 
 
norrbotten emma

ha en fortsätt fin kväll

Svar: Tack detsamma!
Ellie