Filsosofi Lördag

Filosofi-Lördag. Tänker på den nakna och vackra sanningen om hur många lager en människa faktiskt kan ha. Insikt, glädje, ilska, eufori, hopplöshet och alla andra känslor därtill. Vad som triggar igång en. Och vad som gör en riktigt ledsen. Var gränser verkligen går och inte går just nu. Eftertanke som impulsivitet. Att kunna behärska och förstå sina känslor och handlingar är inte alltid lätt. Det du blir upprörd över hos andra ser du oftast utifrån din egen synvinkel. Vad skulle DU göra i den situationen. Intressant tanke. Får man ett bra svar och man frågar någon hur man ska göra då? Hur mycket av sidorna hos oss människor går att förklara egentligen? Vad kan dessa handlingar bottna i? Hur lär man känna sig själv? Genom att kunna vara lyhörd, ifrågasätta, känna efter och leta efter både logik som tragik. Söka svar i sina känslor. Sin oro, sin stress, sin medvetenhet. Vad passar mig?
 
Ge dig tid att utvecklas till den personen du VILL vara. Inte den personen du BORDE vara och förväntas av dig. Du lever för din egen skull, inte för andras skull. Tanken på normer, oskrivna regler och annat som drar i dig. Kvinna som Man. Vad gör dig lycklig? Vem gör dig lycklig? Vad gör dig glad? Vad intresserar dig? Gör DIN grej. Var dig själv. Var inte rädd för vad andra skall tycka om dig. Bolla idéer och tankar med någon som verkligen känner och som vill det bästa för dig. Vare sig det är en vän, förälder eller annan medmänniska. De sitter oftast på de bästa svaren. Hitta någon i din närhet som du ser upp till. Vad behöver du för att må bra? Att tala ut och släppa det förgångna kan vara en väg till att må bättre. Hitta nya sätt att må bra på både fysiskt och psykiskt. Framförallt att kunna sätta gränser för din egen skull. Att välja vänner och relationer med omsorg. Finn dig inte i vad som helst. Utrota energitjuvar. Vare sig det är en gammal barndomsvän eller en ny vänskap.
 
Finns så otroligt mycket i den här världen som kan trycka ner dig, nedvärdera, pressa och få dig att må dåligt helt i onödan. Att bry sig om vad andra tycker om dig. Att övertänka saker. Nej Tack. Välj bort rädsla. Välj bort det onda och välkomna det goda. Välj kärleken före hatet. Välj lugnet före dramat. Och välj livet före allt. Godkväll!