Bambi på Konstgjord Is

En vinterkyld måndag. Kylan biter rejält tag i ansiktet utanför porten. Följt av den knastrande snön under skorna. Även rena ispartier man får undvika på den korta vägen ner till bilparkeringen. Plogbilarna har sedan igår haft fullt upp med att röja och salta i hela stan. En trött plogare i stan har kört på fel sida om en promenadväg i uddevalla. Kört upp gräsmattan istället för promenadvägen. Förvisso en rolig nyhet även om det inte gör någon större bra reklam för Uddevalla. Dock kan jag tycka att plogförarna får väldigt dåligt cred för sitt slitsamma arbete. Långa dagar och ständigt klagande stadsbor. Inte de som håller i pengarna utan kommunen. Efterlyser tålamod i vintertider. Åk tidigare och kör ugnare så har man större chans att komma fram dit man ska. Ser fortfarande människor som kör som om det vore sommar. Året runt däcken på volvon verkar funka fint än så länge. Lilla Bettan.
 
Efter både rastlöshet och trötthet bestämde vi oss för att åka upp och testa på att åka skridskor på Fridhem Idrottshall. Sist jag stod på ett par skridskor var i Ödeborg för 19 år sedan(!). En skridskobana utomhus som varje år byggdes upp av frivilliga. Snacka om arbete! Sedan dess har inga skridskor suttit på dessa fötter. Men idag var det dags att bryta den trenden. Ovana fötter sattes ner i ett par slitna 39or. Sedan var det bara att pinna bort likt på höga rangliga klackar bort till isbanan. Endast jag och Alen befann oss i lokalen. Trots stappliga steg tog det en stund innan man kunde få till tekniken. Eller balansen för den delen. Två minuter senare flyger Alen fram över isen. Han bara kör på han trots det var nästan lika längesen för honom. Men kul var det! Helt klart både mental och fysisk träning. Ännu en sak jag kan bocka av på min lista som jag inte kunnat göra bara ett år tillbaka. Varje steg är en seger!
 
Efter att bambi på hal is åkt klart så drog vi förbi ICA och sedan en sväng upp och hälsa på Alens Fars familj. Efter en stund dags att dra sig hemmåt. Lax in i ugnen medan jag passar på att tvätta rent kattlådan och ge Ebba kvällsmat. Bara att komma in i värmen igen är underbart. Otroligt tacksam att man har mat för dagen och tak över huvudet. Kan du tänka dig dessa som sover utomhus i denna vintertid? Har svårt att föreställa mig detta även om man vet att det förekommer. Ta hand om varandra!