Avstämning - TräningsPeriod 1

Start på månad fyra för året. Såhär i början på maj känns det som jag fått lite mer rutin. Mod att våga nya saker. När jag planerar träningspass, alternerar och i vilket tempo jag tränar. I jan-mars körde jag mest styrketräning och lite promenader. Kanske en tripp till Vattenpalatset dock utan att simma. Just då hade jag för ont. Men längs vägen så släppte mycket och jag kunde simma i stort sett ohämmat. Ni förstår nog inte min lycka. Vadå kunna simma det är väl inget? Jo det är det. Har inte kunnat simma på flera år för smärtan blev för stor helt enkelt. Därför är jag fylld av glädje när jag skriver dessa rader. Nåväl.
 
I slutet på mars startade jag med min Pilates introduktion nere på Närhälsan i stan. En teoretiskt pass och ett fysiskt. För att sedan börja i de andra grupperna. Så ett pass i mars och tre i april. Har gått toppen! Känner redan efter 4 gånger att mag och bålmusklerna jobbar bättre och tillsammans, speciellt i plankan. Har sedan alternerat vissa veckor med cirkelträningspass och kettlebellspass. Mer promenader och till och med en springtur(kort). Jag hankar mig fram och varje steg är en seger.
 
Har man som jag haft ett par år av stor begränsning av både träning och kvalité på livet så tappar man tron på sig själv. På sin egen förmåga. Litade helt enkelt inte på mig själv och min egen kropp. Den gjorde mig ständigt besviken trots all vilja i världen. I kombination med smärta blir man inte piggare. Men tack gode gud för att det vänt. Visst jag har mina dagar och dalar men inte lika extrema som tidigare. Och jag litar fortfarande inte riktigt på min förmåga fullt ut även om det har höjts en hel del den senaste tiden. 
 
Skriver upp vilka aktiviteter jag gör månad för månad för att verkligen se allt jag gjort i träning och promenadväg. Det är en bra pepp bara det. Hade nog inte klarat detta utan Alen, Matilda och övriga familjen som peppar och uppmuntrar mig. Stort Tack! Har stor tillförsikt för vad maj kommer resultera i. Om jag så ska krypa tillbaka till min forna form så kommer jag ta mig tillbaka. Mitt mål är att delta på judoklubbens träningar i sommar. Härligt tanke. Det hade varit så underbart om jag var i någorlunda skick tills dess. Vi håller tummarna! 
 
Mitt bästa tips för dig som känner att du vill börja träna men inte riktigt vet var du ska börja. Börja med att ha en kompis,partner eller syskon som sätter igång samtidigt. Det viktigaste är att träningen sker i lagom takt och man inte går ut för hårt. Börja med promenader korta som långa. Styreträning hemma har varit bra för min del. För då blir den oftast av. Skriv upp dina träningspass och visa för kompisen eller vem du vill. Den bästa träningen är inte att köra skiten ur sig utan det är den träningen som blir av. Jag om någon vet hur det är som fått börja om från botten. Lycka till!
 
 
#Träning - #Uddevalla - Glädje - Inspiration