Nattblogg 24 - Själsfrånvaro & Rätten Att Finnas Till

Hej Bloggen! Man skapar en plan i sitt huvud för hur man tycker att dagen ska se ut. I vilken ordning och i tidspersepktiv. Denna dagen har jag varit otroligt osynkad. Virrig och tankspridd från och till. Trots ett trevligt och mysigt besök på klubben. Suttit och talat med en nyanländ förälder som vill starta eget och pratar om allt möjligt annars. Otroligt givande. Man glömmer hur bra man verkligen haft det med sin uppväxt i Sverige. Väl hemma försvann tidsperspektivet totalt. Brukar vara strukturerad och ha ett hum men det såkallade sinnet är nog ur funktion ikväll. Vips så är två timmar borta. Det jag tänkt har jag både glömt och är för sent att sätta igång med. Dock har jag istället spenderat tiden med min familj så inget är ju egentligen bortkastad tid.
 
Hade tänkt att både rocka sockarna och också göra det ute på judon. Där alla olikheter är välkomna och får vara med. Vi har dock inte ännu haft någon judoka med down syndrom men haft både synskadade, hörselskadade och barn med aspergers uppe på mattan utan problem. Man ska bara lära sig andra sätt att kommunicera med framgång och vad som går fram till varje individ. Men att klubben står för både mångfald och allas lika värde är jag stolt över. Vi har även det ryktet om oss att vara en riktigt mysig och familjär judoklubb där vi bryr oss om varandra. Både i med och motgång. Nåväl.
 
Tycker att firandet av Internationella Down Syndromdagen är ett härligt initiativ så även Rocka Sockarna för att visa att man erkänner individerna precis som de är. De är fantastiska individer som både har rätt att finnas men också sprider glädje. Alla människor oavsett bakgrund eller diagnos kan vara en tillgång i samhället. På sitt vis. Själv har jag bara haft positiva möten med personer med Down syndrom. Fria själar som har lätt till känslor, tankar och kärlek i alla dess former.
 
Dock tycker jag endå att detta ska vara över hela året. Acceptansen. Inte bara under en dag i mars. Arbeta mot fördomar, rädsla för det okända och annorlunda. Säger mer om dig själv som person med dessa reaktioner än om de andra i fråga. Slappna av, möt olika människor med ett öppet sinne och inse att alla är olika på sitt vis. Men de är inte ett jävla dugg mindre värd än du.
 
Som alltid när man börjar skriva ett inlägg så vet man aldrig vad det kommer handla om i slutändan. Dock önskar jag att morgondagen blir mindre rörig för mig och jag hittar tillbaka till lugnet jag hade under helgen. Nattbloggande var inget jag tänkt åtstadkomma när jag vaknade i morse. Men men. Livet är charmigt med sina överaskningar på både gott och ont. Gjorde endå mitt styrketräningspass även om kl var 23:30. Fullt normalt.
 
Efter detta sjunker jag ner med datorn. Skriver större delen av detta inlägg. Sedan fastnar jag i gamla bilder och vips så drar tiden iväg lite till. Dock är det så härligt med sparade foton från förr. Man slängs direkt tillbaka av känslan av vara just där just då. Vad som var stort och vad som var helt ointressant. Och vilka relationer man hade till andra. Blir alltid varm av gamla minnen. Tur man har ögonblicken fångade. Så man kan få resa tillbaka för en stund. Nåväl. Nu får jag låta mitt osynkade förvirrade huvud vila. Om jag lyckas. Godnatt!