Black Tuesday & Om Att Vara JudoGalen

Ännu en svart dag för det fria Europa. Det smäller till igen. Av självmordsbombare. Helt skoningslöst. De kräver människoliv för en större mening. Ett kalifat. Som fanns på den osmanska tiden långt tillbaka. Den svarta ondskan sveper över Europa. Men ondskan ska inte få övervinna oss. Europa ska stå enade tillsammans. Frankrike har haft ett tufft 2015 med två attentat. Och nu Belgien med två attentat under samma morgon. Att se bilder och klipp på alla stackars människor i panik ger mig en obehaglig klump i magen. Även att veta att det finns en gymnasieklass från min stad på plats i Bryssel som med all rätt är skräckslagna.
 
Både räddningstjänst, polis och insatsstyrkor på plats verkar arbeta väldigt effektivt. Det krävs nog en hel del mod och erfarenhet att organisera och behålla lugnet i dessa situationer. Att inte skapa mer panik bland folket än nödvändigt. Respekt. Dags för Europa att steppa upp ännu mer för att få fast denna planerande IS-organisation. R.I.P alla offer, skadade och anhöriga...
 
Förutom detta besked att vakna till i morse så har jag varit riktigt seg i kroppen denna tisdag. Magen krånglar vad jag än äter. Fyller dagen med mycket kaffe, judonördande med både uppdateringar och tittat på videoklipp. Vet inte hur många timmar jag lade på att göra i ordning en lista över de svenska judokas som tävlar i Danmark i helgen. Bara sisådär 126 st jag skrev för hand in i judogruppen. Det blev även två listor till. Ni tycker förmodligen att jag är tokig. Men jag hade tiden idag. Annars hade jag nog glott in i väggen om jag inte roat mig med detta. Lite sånt humör idag. Vissa dagar är bara sådana. Bara jag kan få fokusera på något. Hur oviktigt eller viktigt det än är. Att få räkna, skriva, organisera och kontrollera. Mår bättre av det konstigt nog.
 
Annars har inget större fantastiskt hänt. Umgåtts med bror, tjötat och skrattat. Spelat lite quiz. Tur det finns judo. Där finns det alltid något att sätta sig in i eller läsa om. FB som Hemsidor och liknande. Trevligt. Skickat lite mail kom jag på att jag också gjort. Tänka sig. Nej detta har varit en riktigt seg dag. Hoppas på en piggare dag imorgon. Men då är det ju judoklubben som gäller så det kan ju bara bli bra. Sov Gott!