Precious Ukuduma

Dagen har varit olik andra dagar de senaste veckorna. En hemmadag till de yttersta. Bara Alen som varit på språng. Handlat på Citygross, hämtat paket och annat. Även sprungit en sväng när det var uppehåll. Vilket inte var lätt att tajma denna onsdag. Skyfall större delen av eftermiddagen. Åska, muller och hällregn. Tänk vad gott det gör för alla växter! Pollendammet kommer ner från luft och bilar. Och förhoppningsvis slipper vi problemen med skogsbränder som plågat staden de senaste dagarna. Skönt!
 
Fönsterna har stått öppna sen i morse. Den friska luften uppskattas. Själv är man känslig innan det vankas åskoväder. Huvudvärk och irritation följt av trötthet. Men så fort det brakar loss släpper det. Att bara stå, andas och vara i detta väder är underbart! Se det vackra i ett sommarregn, se vattendropparna speglas i solstrålarna. Regnbågen smyger sig fram. Åskmuller sätter sig i respekt. Då mår jag riktigt gott!
 
Orkidéerna har fått bevattning i sina krukor och fått stå och njuta i det öppna fönstret i vardagsrummet. Inbillar mig att de tycker om det. Kvällsmaten intagen nu. Sen lunch har jag fastnat i olika sysslor. Rensat pappershögar, myst och plastbantat i köket. Beställning gjord på köksartiklar som är både av bra kvalité men också miljövänligt och hållbart. Riktigt nöjd då jag passade på och fynda en glasvattenkokare uppe på allt. Plus att slippa frakt på båda paket. Jippi! Nåväl. Får varva ner här. Godkväll där ute!
 
Ukuduma* Åskoväder på språket Zuli